gra minecraft zyczu nie działa

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Post15 lip 2014, 00:31

martino1977 pisze:(...)Po ponownym pobraniu LAUNCHER MINECRAFT ZYCZU ze strony tym razem softonic(na innych komputerach działa z tej strony),a na tym też nie działa.

Martino1977, niestety nie mogę Ci pomóc o ile chodzi o grę Minecraft, ale zauważyłam inny problem... Napisałeś bowiem, że pobierasz programy z softonic, a przecież to nie jest zbyt bezpieczna strona, bo używają jakiegoś asystenta pobierania, który prawdopodobnie instaluje w kompie sponsorskie śmieci, nie wiem, bo nie sprawdzałam tego...

Nie pobieraj lepiej programów i gier z tamtej strony, zwłaszcza że alternatywne linki, ponoć bez gwarancji dostępności, mogą źle działać.

Aby uniknąć przykrych niespodzianek, zapoznaj się proszę z tym tematem:

Kod: Zaznacz cały

http://www.fixitpc.pl/topic/19809-portale-z-oprogramowaniem-instalatory-na-co-uważać/

Skąd wiesz, że nie pobrałeś syfu na swoje kompy, pobierając dane ze strony softonic? :mrgreen:

Eh, na tamtej stronie, którą poleciłam, też ostrzegają przed softonic, więc jak użyłeś ich asystenta pobierania, to możesz mieć adware w systemie. Na Twoim miejscu podałabym wymagane logi, w dziale Bezpieczeństwo...

Przepraszam za mały OT, ale tamta strona, softonic jest raczej felerna... Więc lepiej z niej nie pobierać żadnego oprogramowania...
Pozdrawiam, Joanna

Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.

Awatar użytkownika
Methos

Stały bywalec

Post15 lip 2014, 13:44

a jaka strona dziś nie korzysta z menadżera pobierania ? ja już jestem sprytny i kontroluje to co chcą doinstalować tylko że zaczynają coraz bardziej zmylać ludzi duży przyciskdalej a obok niewielki tekst z podkreśleniem jak link pomiń a na tej stronie instalacja toolbara i wygląda to tak

toolbar

instalując tolbar akceptujesz warunkki umowy itd.

[ANULUJ] .............................................................. pomiń [DALEJ]

PS zainstaluj JAVA 7 z java.com a nie java 1.6 czy 1.7 lub 1.8 takie wersje java to na win 95 xD
SPRZĘT:
OBUDOWA:SilentiumPC M40 PSU:Corsair CS750M MOBO:Asrock H61 PRO BTC RAM:8 GB DDr3 1333 Mhz(2x4 GB Model:PSD34G13332) GPU:MSI GTX 1050Ti Gaming X SSD:Adata 128Gb(SP920SS) HDD:256GB (WDC WD2500JS-60MHB5) MONITOR:Asus VW221D 22"@60 1680x1050 ->OC 1920x1080

graloth

Użytkownik

Post13 gru 2014, 21:05

Sry za odkop, tez mi nie dzialal, pobrałem sobie launcher z infocraft.eu i dziala okej, wole niz zycza.

• Reklama

Wróć do „Problemy”