Gry zacinają po aktualizacji sterownika HD 4650M.

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
VipeR

Użytkownik

Gry zacinają po aktualizacji sterownika HD 4650M.

Post10 kwie 2013, 17:48

WItam Wszystkich,
od dwoch dni kazda gra na moim laptopie ma klatkowanie, pierwszy raz cos takiego mi sie zdarzylo. Mysle, ze w jakims stopniu przyczynilo sie do tego instalowanie 3 dni temu nowych sterownikow do karty graficznej ATI Mobility Radeon HD 4650 Series w systemie windows 7 64bit. Zaczelo sie od tego, iz denerwowalo mnie, ze aktualizacja sterownika do karty graficznej w panelu sterowania ciagle oswiadczala mi, ze sterownik z 2009 roku jest aktualny. Wszedlem na strone producenta i znalazlem najnowsze sterowniki do ATI Mobility Radeon HD 4650 Series, byly z 2013 roku (styczen). Zainstalowalem sterowniki recznie, do pomocy pobralem program Driver Sweeper, aby sprawnie usunac skladniki starego sterownika. Instalacja przebiegla pomyslnie, odpalilem na probe Gothica II, ktory chodzil prawidlowo, lecz zdziwilo mnie, ze rozdzielczosc jest niedopasowana do ekranu, ale zignorowalem to z powodu premierowej daty gry ;d. Problem z klatkowaniem zaczal sie na nastepny dzien, podczas odpalania gier ze STEAM oraz Gothic 3. Wszystkie klatkuja, mimo wszystko korzystanie z internetu na laptopie kompletnie sie nie zmienilo, wszystko chodzi plynnie. Jeszcze raz odpalilem aktualizacje sterownik na probe, co wykaza poszukiwania. Aktualizacja wgrala mi ten stary sterownik z 2009 roku ; d ...a problem nadal wystepuje, ma ktos jakies propozycje jak to naprawic ?
Chcialbym dorzucic iz pobierajac ten nowy sterownik z 2013 roku ze strony producenta ponizej widzialem jakis dodatkowy plik do pobrania, ale nie byl opisany jako sterownik tylko raczej jako dodatkowe skladniki, nie instalowalem ich w raz z tamtym sterownikiem. Teraz znowu moja karta graficzna ma sterownik z 2009 i nie wiem kompletnie co robic ;/. Prosze o pomoc.

Pozdrawiam

SPRZET:

Procesor AMD Turion(tm) II Ultra Dual-Core Mobile M620 2.5 GHz
Pamiec ram : 4 GB
Karta graficzna: ATI Mobility Radeon HD 4650 Series
Windows 7 64 bit
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2013, 18:25 przez seba86mu, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Korekta tytułu.

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Klatkowanie podczas grania.

Post10 kwie 2013, 18:18

VipeR pisze:Mysle, ze w jakims stopniu przyczynilo sie do tego instalowanie 3 dni temu nowych sterownikow do karty graficznej ATI Mobility Radeon HD 4650 Series w systemie windows 7 64bit.

Teraz musiałbyś powrócić do poprzednie wersji z 2009 roku.

VipeR pisze:Zaczelo sie od tego, iz denerwowalo mnie, ze aktualizacja sterownika do karty graficznej w panelu sterowania ciagle oswiadczala mi, ze sterownik z 2009 roku jest aktualny.

Nie zwracaj uwagi na takie komunikaty tym bardziej że wszystko działa Ci stabilnie, ponieważ po aktualizacji mogą wystąpić takie kwiatki, jakie występują u Ciebie obecnie.

VipeR pisze:Jeszcze raz odpalilem aktualizacje sterownik na probe, co wykaza poszukiwania. Aktualizacja wgrala mi ten stary sterownik z 2009 roku

Czy przed instalacją sterownika z 2009 roku usunąłeś poprzedni sterownik (2013) i przeczyściłeś system programem Driver Sweeper w trybie awaryjnym ?
Jeżeli nie to zrób to.

VipeR pisze:SPRZET:

Procesor AMD Turion(tm) II Ultra Dual-Core Mobile M620 2.5 GHz
Pamiec ram : 4 GB
Karta graficzna: ATI Mobility Radeon HD 4650 Series
Windows 7 64 bit

Jaki to konkretnie model laptopa ?

• Reklama

Wróć do „Problemy”