Harmonogram nie działa

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Harmonogram nie działa

Post08 lip 2009, 17:39

Witam. Dzisiaj chciałem sobie zdefregmentować dysk, bo już dawno tego nie robiłem...
Wchodzę odpalam patrzę, mała niespodzianka na dzień dobry:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Pomyślałem, że wejdę w usługi i odpalę ją, klikam Uruchom a tam kolejna niespodzianka:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Czy może mi ktoś pomóc jak te cuś włączyć, i żebym mógł dalej defregmentować dyski? :)
Z góry dzięki. ;)

=========
K.

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Harmonogram nie działa

Post08 lip 2009, 18:59

1) Jeżeli Masz możliwość użyj przywracania systemu.

2) Sprawdź czy pozostałe usługi od których zależy harmonogram posiadają prawidłowy status i są uruchomione czyli Dziennik zdarzeń systemu Windows , Zdalne wywołanie procedur (RPC) oraz Program uruchamiający proces serwera DCOM.

3) W przypadku gdy używałeś w systemie aplikacji WWDC, odblokuj DCOM RPC czyli port 135.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Re: Harmonogram nie działa

Post08 lip 2009, 19:29

rokko pisze:3) W przypadku gdy używałeś w systemie aplikacji WWDC, odblokuj DCOM RPC czyli port 135.

Brachu, jesteś spoko! Ściągnełem WWDC odblkowałem port 135, zrobiłem restart komputera i... jest już wszystko w porządku, moge defregmentować dyski.! :)
Problem rozwiązany.
Dzięki jeszczer raz. ;)

=========
K.

• Reklama

Wróć do „Problemy”