Witam,
Po włączeniu laptopa HP Compaq 6910p pojawia się normalny ekran jak po włączeniu każdego laptopa czyli opcje z wejściem do BIOSU itd. Ale zaraz obraz zamienia się w czarny i tak jest cały czas. Słychać ten dzwięk windowsa podczas ładowania się systemu ale jest czarne tło i nic nie widać. Jakieś porady? Z gory dziękuję za pomoc. Pozdrawiam, Krystian.
HP Compaq 6910p - Brak wyświetlania
- leon1956
Witam .
Po włączeniu laptopa naciskaj klawisz F8 aby wejść w tryb awaryjny z obsługą sieci . Jeżeli Ci się to uda to wejdź na stronę
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników wybierz system i pobierz sterowniki grafiki i chipsetu . Zainstaluj pierw sterowniki chipsetu a następnie grafikę .
Po włączeniu laptopa naciskaj klawisz F8 aby wejść w tryb awaryjny z obsługą sieci . Jeżeli Ci się to uda to wejdź na stronę
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników wybierz system i pobierz sterowniki grafiki i chipsetu . Zainstaluj pierw sterowniki chipsetu a następnie grafikę .
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .
-
Udało się wejść ale jak wpisywałem w google 'Hotfix.pl' żeby wejść na stronę i pobrać sterowniki to ekran zrobił się czarny i teraz już nie mogę wejść.
-- 17 sty 2017, 15:19 --
Jak wziąłem laptopa pod światło to coś tam widać ale bardzo słabo.
-- 17 sty 2017, 15:19 --
Jak wziąłem laptopa pod światło to coś tam widać ale bardzo słabo.
- me@djohnsc
Sprawdź czy na Linuksie też się tak dzieje -> http://www.hotfix.pl/bootowalny-pendriv ... s-a370.htm
EDIT: W sumie łatwiejszym wyjściem może będzie spróbowanie podpięcie zewnętrznego monitora, jeżeli obraz jest to pewność z uszkodzeniem sprzętowym.
A to oznacza oddanie na gwarancję albo serwis, gdyż bardzo ogólnikowo mówiąc, padło podświetlenie (różne przyczyny może mieć).
EDIT: W sumie łatwiejszym wyjściem może będzie spróbowanie podpięcie zewnętrznego monitora, jeżeli obraz jest to pewność z uszkodzeniem sprzętowym.
Krystian17 pisze:Jak wziąłem laptopa pod światło to coś tam widać ale bardzo słabo.
A to oznacza oddanie na gwarancję albo serwis, gdyż bardzo ogólnikowo mówiąc, padło podświetlenie (różne przyczyny może mieć).
-
- Reklama