Witam. Nie mam zrobionej kopii zapasowej partycji, a słyszałem, że zainstalowanie kodeków jak nie ma się tej kopii jest niebezpieczne. Czy to prawda? Czy mogę normalnie zainstalować kodeki, bez jakiś tam kopii zapasowych? Co prawda mam odtwarzacz multimediów, który posiada w sobie, automatyczne kodeki, ale słyszałem też, że lepiej zainstalować również własne, bo też się wiąże jakieś tam ryzyko... A więc podsumowując: Nie mam zrobionej kopii zapasowej partycji, ale czy mimo to mogę spokojnie instalować kodeki? Proszę o pomoc ponieważ ja się nie orientuje w tych sprawach : (
Thx
Instalacja kodeków bez wykonanej kopii zapasowej systemu
-
Ostatnio zmieniony 19 sie 2010, 01:15 przez rokko, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: zmiana tytułu + przenoszę do działu Problemy
Powód: zmiana tytułu + przenoszę do działu Problemy
- rokko
- Kontaktowanie:
Owszem w swoim poradniku nawet zwróciłem na to uwagę http://www.hotfix.pl/co-zainstalowac-po-formacie-najlepsze-programy-schemat-instalacji-a298.htm
Dobrze jest mieć kopię zapasową systemu (obraz) na wypadek nieprzewidzianych zdarzeń (konfliktów). Niejednokrotnie spotykałem się z sytuacjami, że instalacja jakiegoś oprogramowania powodowała konflikty z pewnymi kodekami, więc zawsze radzę, aby do podstawowego obrazu kopii zapasowej systemu nie włączać kodeków.
Możesz je zainstalować najlepiej K-Lite Codec Pack, lecz jeżeli tylko Masz czas i możliwości, wykonaj kompletny obraz partycji programem CloneZilla lub innym, aby dodatkowo zabezpieczyć się przed nieprzewidzianymi awariami i to nie tylko ze strony kodeków.
Dobrze jest mieć kopię zapasową systemu (obraz) na wypadek nieprzewidzianych zdarzeń (konfliktów). Niejednokrotnie spotykałem się z sytuacjami, że instalacja jakiegoś oprogramowania powodowała konflikty z pewnymi kodekami, więc zawsze radzę, aby do podstawowego obrazu kopii zapasowej systemu nie włączać kodeków.
Możesz je zainstalować najlepiej K-Lite Codec Pack, lecz jeżeli tylko Masz czas i możliwości, wykonaj kompletny obraz partycji programem CloneZilla lub innym, aby dodatkowo zabezpieczyć się przed nieprzewidzianymi awariami i to nie tylko ze strony kodeków.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
-
- Reklama