Instalacja Logitech WingMan Formula Gp
- Jagoda
Znajoma prosiła o pomoc, zdaje prawo jazdy i skądś wytrzasnęła kierownicę z pedałami Logitech WingMan Formula Gp. Przejrzałam net, ale opisu instalacji nie znalazłam, podobno program z płytki ktoś instalował, ale komp nie widzi sprzętu ( system Win XP). Na grach zupełnie się nie znam i w związku z tym również na instalacjach tego typu sprzętu. Ściągnęłam na wszelki wypadek program ze strony Logitech i netu, chyba w czterech wersjach, od najstarszych, ale jak poczytałam o kalibracji to zwątpiłam w swoje umiejętności, może bym i te kalibrację wykonała, ale mam na to za mało czasu. Jutro wybieram się to zbadać, ale na jakieś dłuższe konfiguracje nie będę miała czasu. Jeśli ktoś będzie tak miły, to proszę o wyjaśnienie, albo jakiś link jak się za to zabrać.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Tu mamy coś na temat kalibracji:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Sterowniki chyba tutaj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Sterowniki chyba tutaj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- Jagoda
Zainstalowałam oprogramowanie, kontroler wykryty przez system, ale kierownica nie daje żadnych oznak życia, diody nie świecą się itp. Jako, że jak pisałam wcześniej, w gry nie gram i nie znam się na tym kompletnie, to nie wiem dlaczego tak się dzieje. Kierownica jest na port USB, wydawało mi się, ze powinna nastąpić jakaś reakcja z jej strony, a tu nic. Żadnego zasilacza do niej nie ma, więc chyba zasilanie jest tylko z USB. Szukałam specyfikacji na necie, ale to chyba jakaś staroć, bo trudno mi coś sensownego znaleźć. Znajoma dostała również jakąś grę do tych ćwiczeń od instruktora nauki jazdy "Rally... coś tam", ale po jej włożeniu do napędu można ją uruchomić jedynie z klawiatury. Mam pytanie - czy kierownica podłączona do portu USB z zainstalowanym oprogramowaniem i wykrytym kontrolerem powinna sama z siebie dać jakieś oznaki działania, czy trzeba coś gdzieś ustawić extra, czy wynika z tego, że nie jest sprawna i nic więcej zrobić się nie da?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Jak włączony jest system, to samo podłączenie do USB czegokolwiek powinno spowodować wydanie charakterystycznego dźwięku z głośników. Po drugie powinna być widoczna w menedżerze urządzeń.
-
- Reklama