Instalacja programu / brak miejsca na dysku.

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
fluber

Użytkownik

Post22 maja 2010, 15:13

Witam.

Chciałbym poprosić o pomoc w sprawie instalacji pewnego programu/gry.

Opis problemu:
Zainstalowałem grę: World of Warcraft
Później dodatek do tej gry: The Burning Crusade
(powyższe instalowałem z płytek, które posiadam)

Pozostał mi więc do zainstalowania ostatni dodatek: Wrath of the Lich King
Nie posiadam na żadnym nośniku tego dodatku więc postanowiłem ściągnąć z internetu:

Kod: Zaznacz cały

http://www.wow-europe.com/en/downloads/client/index.html

Niestety mam bardzo słaby internet i mój download wynosi w przypadku tego programu/z tego linku około 80-100 KB/s
Musiałbym ściągać parę dni.
Włączyłem więc na noc ściąganie ostatniego dodatku. Jest tam opcja: STOP, wtedy wszystko się wyłącza ale ściągniete dane pozostają i przy ponownym odpaleniu programu ściągającego jesteśmy w momencie w którym ostatnio wcisneliśmy stop. No więc kiedy miałem kłaść się spać zawsze włączałem ten program ściągający ponownie.
Niestety w tym momencie kiedy pozostało około 20% do końca ściągania ukazuje mi się błąd:
Obrazek

Mam 6 partycji.
Na C mam windowsa, na G instaluje tę grę (tak wybrałem przed rozp. instalacji).
Na G jest masa wolnego miejsca.
20+ GB.

Nie wiem co robić w takiej sytuacji. Czy może na dysku C są przechowywane pliki które zostały ściągane ? Dlaczego przy rozpoczynaniu instalacji miałem miejsce, a teraz nie mam skoro nic innego nie instalowałem od tamtego czasu ?

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post03 cze 2010, 00:08

W menu start->uruchom->wpisz->cmd
Wpisz:
chkdsk /F /R
i pozwól, aby system sprawdził dysk przy następnym uruchomieniu systemu.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post03 cze 2010, 04:46

Zobacz sobie programem WinDirStat aktualny stan zajętości dysku. Dzięki temu narzędziu dowiesz się, które katalogi zajmują najwięcej miejsca.

Wykonaj również odchudzanie systemu Windows => Odchudzanie Windows

PS. To że instalujesz na innej partycji wcale nie oznacza, iż to nie głównym sprawcą zamieszania jest partycja systemowa, albowiem wiele programów czy gier wymusza, aby na głównej partycji było wystarczająco dużo wolnego miejsca, tak aby można było wypakować pliki instalatora lub pokrewne.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

• Reklama

Wróć do „Problemy”