Witam.
Mam problem mianowicie , mam internet na dwa komputery laptop [ Wi-Fi] stacjonarny [ modem i router ] i jak jedna osoba ściąga z laptopa film co zajmuje np 700 MB , to ja mam takie lagi , pingi , ściny w grach takie że nic nie mogę zrobić , w routerze nie ma tej opcji QOS czy jakoś tak , więc co mam zrobić ?
Internet na dwa komputery
-
Ostatnio zmieniony 31 lip 2010, 16:31 przez XMan, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: poprawiłem pisownię.
Powód: poprawiłem pisownię.
- XMan
Na dwa komputery to normalne.
Jedynie szybszy internet.
Sprawdzałeś Zmniejszanie pingu w grze, optymalizacja łącza ?
Jedynie szybszy internet.
Sprawdzałeś Zmniejszanie pingu w grze, optymalizacja łącza ?
-
stary , to mnie nie interesuje
- XMan
Ale co nie interesuje - poradnik 

-
takie rozwiązanie nic nie da i nie zmniejszy mi pingu z 5kk , na 20 w grze , przy ściąganiu filmu z laptopa.
- rokko
- Kontaktowanie:
Pisałem ci już na PW, jeżeli router nie ma opcji QOS możesz limitować przepustowość programowo używając programu typu NetLimiter lub NetBalancer. Ten ostatni występuje także w darmowej odmianie => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
- XMan
Nie sprawdzałeś poradnika oraz żadnej innej rady a już twierdzisz że nic nie pomoże.
Po drugie ściąganie filmów jest nielegalne - piractwo
Zamykam temat do wyjaśnienia.
Odblokowany,
XMan.
Po drugie ściąganie filmów jest nielegalne - piractwo

Zamykam temat do wyjaśnienia.
Odblokowany,
XMan.
-
rokko pisze:Pisałem ci już na PW, jeżeli router nie ma opcji QOS możesz limitować przepustowość programowo używając programu typu NetLimiter lub NetBalancer. Ten ostatni występuje także w darmowej odmianie => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Wiem ,ale ja tego nie umiem skonfigurować.
-- 13 wrz 2010, 02:02 --
rokko pisze:Pisałem ci już na PW, jeżeli router nie ma opcji QOS możesz limitować przepustowość programowo używając programu typu NetLimiter lub NetBalancer. Ten ostatni występuje także w darmowej odmianie => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
A facet mojemu ojcu wciskał kita że można ściągać film na laptopie np 700 mb i druga osoba może grać na stacjonarnym komputerze bez lagów , a to g **** prawda , powiem to temu ***** jak się umowa skończy.
Zunri jesteś tak długo na Forum, że powinieneś znać regulamin więc następnym razem panuj nad słownictwem.
me@djohnsc
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2010, 19:58 przez me@djohnsc, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: usunąłem wulgaryzmy
Powód: usunąłem wulgaryzmy
-
Witam miał ktoś może do czynienia z lenovo 3000 N200? konkretnie chodzi mi o to jak uruchomić wi fi? po formacie przestała świecić kontrolka od wi fi i nawet ponowne wgranie sterów nic nie dało a stery mam z oficjalnej strony lenovo 

-
- Reklama