Internet na PC-ta
-
Internet na PC-ta
Witam. Jeśli ktoś czytał moje niektóre posty, wie, że na PC nie mam Inernetu. Tzn. mam, ale tylko z telefonu (hotspot USB), który jest baaardzo wolny. Na laptopie mam szybki LAN od dostawcy. Jak podłączę LANa do PC to nie działa. Jak można przełączyć LAN na PC, jak nie używam laptopa?
- leon1956
Internet na PC-ta
Witam . Masz Router ? . Internet od dostawcy bezpośrednio kablem czy po przez modem ?
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .
-
Internet na PC-ta
Gniazdko z netem --- Modem --- Kabel --- Laptop
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Internet na PC-ta
Zobacz jakie adresy IP, bramę, maskę i DNSy otrzymuje laptop na tym połączeniu. Potem daj je na sztywno na PC. Jak to nie pomoże, to być może dostawca miał podany adres MAC karty sieciowej laptopa i po nim blokuje?
-
Internet na PC-ta
No przepraszam admin, ale nie rozumiem tego co napisałeś. Może w mojej 5 klasie SP wszyscy są pod wrażeniem moich umiejętności Informatycznych, ale wśród dorosłych mało jestem znawcą. Trochę prościej, jak dla nastolatka, dobrze?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Internet na PC-ta
Oki, hehe, sorki.
No to tak, na połączeniu obok zegarka kliknij prawym przyciskiem, wybierz Stan. Teraz są Szczegóły. Tam będą wspomniane adresy. Sprawdź czy są, wtedy spróbujemy je ustawić na drugim komputerze.
No to tak, na połączeniu obok zegarka kliknij prawym przyciskiem, wybierz Stan. Teraz są Szczegóły. Tam będą wspomniane adresy. Sprawdź czy są, wtedy spróbujemy je ustawić na drugim komputerze.
-
- Reklama