Witajcie, czy jest jakiś sposób aby udostępnić internet z laptopa do tabletu?
Mam problem, ponieważ połączenie którego używam na komputerze to mobilny internet i używam go poprzez modem,
wiem oczywiście że mógłbym wyciągnąc kartę z modemu, włożyć do tableta i z tableta dać neta do laptopa, ale mój tablet nie odczytuje kart SIM, jakiś problem mechaniczny (wiem wiem ide do naprawy z nim) jednakże chciałbym wiedzieć czy z laptopa w jakiś sposób mogę udostępnić internet tabletowi ?
Mój komputer to MSI GP62 2QE Leopard PRO.
Mój system operacyjny to windows 7 ultimate 64 bit
Internet z laptopa do tabletu?
-
- leon1956
Witam .
Spróbuj może tak > Centrum sieci i udostępniania > zmień ustawienia karty sieciowej - klikasz PPM na kartę WiFi >właściwości i udostępnianie . Tam zaznaczasz odpowiednie opcje .
Teraz nie mam dostępu do laptopa aby sprawdzić jak to działa .
Spróbuj może tak > Centrum sieci i udostępniania > zmień ustawienia karty sieciowej - klikasz PPM na kartę WiFi >właściwości i udostępnianie . Tam zaznaczasz odpowiednie opcje .
Teraz nie mam dostępu do laptopa aby sprawdzić jak to działa .
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .
-
No właśnie, nawet jak zaznaczam by karta sieciowa rozpoczęła udostępnianie internetu, sam w sobie tablet nie widzi żadnej nowej sieci Wi-fI :/
-- 20 paź 2015, 22:59 --
Pomocy? :/
-- 20 paź 2015, 22:59 --
Pomocy? :/
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Zobacz ten sam sposób ale nie udostępniaj WiFi a swój modem, w sensie na nim kliknij. Tam będzie dopiero przez co chcesz udostępnić. To utworzy most pomiędzy modemem i WiFi.
-
Nadal tablet nic nie widzi :/

- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
A jak dasz prawym przyciskiem na połączeniu i tam połączenie mostkowe to co się pokaże. Aktualnie mam Windows 10 i tu kompletnie nie mogę już tego znaleźć aby zobaczyć jak to funkcjonuje.
-
Kompletnie nic :/
W ogóle nie pokazuje opcji "bridge connection"
Mi się wydaje za dużo tego czegoś ...

W ogóle nie pokazuje opcji "bridge connection"
Mi się wydaje za dużo tego czegoś ...

- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Zobacz ten poradnik Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Udostępniasz jednak na tym połączeniu, które ma podłączony Internet. Nie trzeba robić mostów.
Udostępniasz jednak na tym połączeniu, które ma podłączony Internet. Nie trzeba robić mostów.
-
Nadal to nie działa, cosik myslę że probleme może być to że mój adapter wifi nie chce się włączyć :

Sprawdzałem w device manager wszystko jest okej, odpaliłem intel driver utility wszystko jest okej, wyłączyłem avast wszystko jest okej ... Nie mam pomysłów, CZEMU adapter nie może zostac włączony ...

Sprawdzałem w device manager wszystko jest okej, odpaliłem intel driver utility wszystko jest okej, wyłączyłem avast wszystko jest okej ... Nie mam pomysłów, CZEMU adapter nie może zostac włączony ...
- rokko
- Kontaktowanie:
Sugeruje wpierw zainstalować na tablecie Wifi Scanner i włączyć nasłuchiwanie. Następnie uruchomić dowolną sieć, nawet z komórki hotspota zrobić i udostępnić sieć, sprawdzić następnie czy ją wykryje.
Ssid sieci najlepiej nie ukrywać (nie mówię od strony bezpieczeństwa tylko ewentualnych problemów). Tak czy siak nawet jak ukryta, to będziesz miał odpowiednie info w narzędziu, grunt by sieć została wykryta.
Jak tablet widzi siec, to rozłącz się i robisz z lapka hotspot np. za pomocą programu Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Ssid sieci najlepiej nie ukrywać (nie mówię od strony bezpieczeństwa tylko ewentualnych problemów). Tak czy siak nawet jak ukryta, to będziesz miał odpowiednie info w narzędziu, grunt by sieć została wykryta.
Jak tablet widzi siec, to rozłącz się i robisz z lapka hotspot np. za pomocą programu Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
-
Najlepszy jest mHotspot. Wystarczy włączyć kartę WLAN, mieć Win przynajmniej 7, wymyślić login i hasło do WiFi i kliknąć Start.
-

Chętnie bym się dowiedział, jak włączyć moją kartę Wi-fI
-
Zrób zdjęcie klawiaturze laptopa aparatem i mi wyślij.
-
polecam ten program Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
- Reklama