IP nadawcy z Gmail
-
IP nadawcy z Gmail
Witam. Mam takie pytanie jak wyciągnąć adres IP nadawcy z maila wysłanego z Gmail. Z innych kont jak wp czy onet można zrobić to w prosty sposób, w źródle w wiadomości widnieje adres ip nadawcy, a z Gmaila nie wiem, czy jest na to jakiś inny sposób, czy może jest to w ogóle nie możliwe? Wie ktoś coś na ten temat?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
IP nadawcy z Gmail
Jeśli odbierasz maile w kliencie poczty takim jak Thunderbird to Masz tam opcje źródło wiadomości. Pole Received: from (tu adres) zawiera adres IP.
-
IP nadawcy z Gmail
Sprawdziłem i sęk w tym że w wiadomościach od Gmail nie widać tam ip nadawcy, w polu Received: from jest wprawdzie jakiś adres ale mi to bardziej wygląda na ip jakiegoś serwera niż nadawcy. W mailach wysłanych np z wp jest takie pole X-WP-IP: i tu adres ip nadawcy jak byk
. Czyli wychodzi na to że Gmail nie udostępnia takich informacji o swoich użytkownikach ?

- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
IP nadawcy z Gmail
Jeśli innego IP nie ma a ten co Masz na stronach Whois nic nie pokazuje poza Google to nie.
-
- Reklama