iPlus prędkość 236,8 - jak przyśpieszyć internet GSM

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Morgan

Użytkownik

Post04 lip 2010, 15:39

Witam, mam problem z internetem bezprzewodowym iPlus, mianowicie taki, że prędkość jest równa 236,8kb/s :o . Umowa podpisana jest na 1,5 mb/s, za dnia. Nie jestem zadowolony z tego że płace 50zł, a czasami 70zł, gdy połączenie przeżuci się na połączenia 3g , GPRS które są płatne . Ciężko jest serfować po internecie na tej prędkości, nie mówiąc o grach :@.
Proszę o rade co zrobić by podwyższyć transfer danych, bo ja już nie wiem co myśleć o tym wiedząc, że kara za zerwanie umowy trochę kosztuje :o
Z góry dziękuje :)
Ostatnio zmieniony 04 lip 2010, 18:41 przez rokko, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: korekta tytułu

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

iPlus predkość 236,8kb/s !!

Post04 lip 2010, 18:39

Użyj Top NetInfo i wymuś użycie 3G/UMTS. W programie Ustawienia => GPRS/UMTS => zaznacz Tylko UMTS/HSDPA (WCDMA) => Zastosuj
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

Morgan

Użytkownik

Post05 lip 2010, 17:37

Pobrałem ten program i zastosowałem się do tych poleceń, jednak nie mogę Zastosować tego, ponieważ wyskakuje komunikat "Najpierw należy zaznaczyć "Komunikacja AP"(Ustawienia - > AP i PIN). ". Wszedłem na tą zakładkę i zaznaczyłem te komunikacje AP, a mianowicie (Komunikacja AT(widoczny poziom sygnału, moc, BTS, dane sieci) ), i wyskoczył mi komunikat " Nie udało się otworzyć portu " ;(
Więc co mam zrobić ?? proszę o szybką odpowiedz !!

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post06 lip 2010, 12:19

Rozłącz się z siecią, upewnij się że nie ma włączonych żadnych innych programów do zarządzania połączeniami GSM, po wykonaniu tych czynności uruchom Top NetInfo i spróbuj dokonać zmiany w ustawieniach (wymusić 3G/UMTS).
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

budzikzim

Użytkownik

Post08 paź 2011, 13:58

Możesz być zadowolony z łącza które osiąga 200kb/s ja też mam ipusa mam łącze do 30kb/s i płace 70 Zł miesięcznie

Awatar użytkownika
janpas

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post08 paź 2011, 23:01

że prędkość jest równa 236,8kb/s

budzikzim on miał na myśli połączenie wyskakuje mu na pewno komunikat połączono i to mu pokazuje 236,8kb/s
w aplikacji iplus masz ustawienie również only 3g
i przestaw sobie
a w topnetinfo wybrałeś nie ten port bo pewnie masz ustawione modem
a musisz wybrać drugą opcję
Grunt to spokój
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Szczęśliwego Nowego Roku

• Reklama

Wróć do „Problemy”