Jądro i system NT próbuje komunikacji z internetem.

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Post17 kwie 2010, 16:22

Djarta, po czym poznać, że jest False Alarm? Czy to znaczy, że asquared free jest do niczego? :mrgreen: Uważam, że najważniejsze programy do ochrony, to antywirus, spybot i mbam. No Dr WebCureIt.
Pozdrawiam, Joanna

Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post17 kwie 2010, 18:30

Djarta, po czym poznać, że jest False Alarm?

Po ,,debilskim" :mrgreen: wykryciu.

Czy to znaczy, że asquared free jest do niczego?

Nigdy go nie używałem - nie przypadł mi go gustu.

Uważam, że najważniejsze programy do ochrony, to antywirus, spybot i mbam.

A Firewall?
MalwareBytes i ,,Doktorek" to witatminki, które sprzątają po Antyvirusach.

Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Post17 kwie 2010, 19:18

Djarta, zapora też jest ważna. Czyli jeżeli asquared wykrył wirusa w instalce jakiejś przeglądarki, to był false alarm?

Rokko powiedział mi, że mam za dużo otwartych portów nasłuchowych. Na razie nie chcę ich zamykać, bo miałam problem z netem po użyciu wwdc, rokko polecił mi pewien program- Seconfig XP, na razie go nie użyję.

Przeskanowałam kompa tym, co mam, bo podejrzewałam jakąś infekcję. Zapora od niedawna ostrzega przed połączeniem jądra i systemu NT z internetem. Tych połączeń jest sporo i to nawet wtedy, gdy tylko włączam internet, a nie jakieś dodatkowe programy, z niego korzystające. :mrgreen:

Djarta, czy wywalić asquared, czy zostawić go na wypadek jakiejś infekcji?
Djarta, czy słyszałeś o wirusie: TrojanSpy:Win32/Banker, piszą o nim na stronie: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników - asquared wykrył wira:Trojan-Spy.Win32.Banker!IK w najnowszej instalce The World Browser? :mrgreen:
Pozdrawiam, Joanna

Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.

• Reklama

Wróć do „Problemy”