Jak dodać podpis cyfrowy do pliku ?

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post22 cze 2012, 17:35

W jaki sposób postąpić aby nadać plikowi tcpip.sys podpis cyfrowy w sytuacji gdy systemowe narzędzie Weryfikacja podpisu pliku wykryło, że ten plik nie ma tego podpisu. Tutaj jest screen Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Słyszałem, że można np. pobrać z sieci odpowiedni plik sterownika w postaci patcha i go nim zastąpić. Jest jeszcze jedna kwestia - jaki wybrać limit wartości granicznej liczby połączeń. Pierwotnie jest to chyba 10 ?

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post22 cze 2012, 17:52

A jaki jest problem z tym plikiem ?

To, że plik nie jest podpisany cyfrowo przez laboratoria Microsoftu i nie otrzymał certyfikatu WHQL, nie oznacza, że powoduje to jakiś problem w systemie.
Plik po prostu nie został zbadany pod kątem poprawności działania w systemie Windows i przez to nie jest podpisany cyfrowo, ale wcale to nie oznacza, że nie działa on poprawnie w środowisku Windows.

Często jest tak, że pliki podpisane cyfrowo (WHQL) powodują więcej problemów, niż te bez certyfikatu.

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post22 cze 2012, 17:53

manitu pisze:jaki wybrać limit wartości granicznej liczby połączeń. Pierwotnie jest to chyba 10 ?

tak domyślnie jest 10, jeśli masz jakiś komunikat z tym związany na początek zwiększ do 50

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post22 cze 2012, 19:02

seba86mu pisze:A jaki jest problem z tym plikiem ?

Problemu z samym plikiem to nie ma w postaci jakichś alertów czy coś. Ja po prostu włączyłem ww . weryfikator i tak wyszło - jest to tylko ten jeden jedyny plik, więc to mnie zastanowiło.
Gdybym się zdecydował na jednak dodanie tego podpisu to w jaki najlepszy sposób i czy to w jakiś istotny sposób zmieniło by poprawność funkcjonowania systemu ? Co by to konkretnie dało ?
djkamil09061991 pisze:tak domyślnie jest 10, jeśli masz jakiś komunikat z tym związany na początek zwiększ do 50

Ale gdzie, w jakich ustawieniach w systemie to znajdę ? Komunikatów z tym związanych nie mam.
Ostatnio zmieniony 22 cze 2012, 19:05 przez manitu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post22 cze 2012, 19:06

manitu pisze:Gdybym się zdecydował na jednak dodanie tego podpisu to w jaki najlepszy sposób i czy to w jakiś istotny sposób zmieniło by poprawność funkcjonowania systemu ? Co by to konkretnie dało ?

Brak podpisu cyfrowego oznacza ze jakiś producent go nie podpisał, jeśli wszystko działa to nic z tym nie rób.

djkamil09061991 pisze:Ale gdzie, w jakich ustawieniach w systemie to znajdę ? Komunikatów z tym związanych nie mam.

Można to zmienić programem xp-AntiSpy

• Reklama

Wróć do „Problemy”