Jak nagrać dane na czystą płytę ?
-
Chciałbym zapytać jak przegrać płytę. Czy muszę znać nazwę płyty z której przegrywam i dać taką nazwę tej drugiej płycie na którą będę nagrywał, ponieważ mam windows na dysku ale nie wiem czy dobrze nagram i czy zadziała z inną nazwą?
Ostatnio zmieniony 19 maja 2010, 18:18 przez seba86mu, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Korekta tytułu
Powód: Korekta tytułu
- seba86mu
Przegrywanie płyt
Rozumiem, że zamierzasz skopiować zawartość jednej płyty na drugą ?
Jeżeli tak, to możesz użyć w tym celu bezpłatnego programu Ashampoo Burning Studio Free 6.77.
Włóż do napędu płytę, którą chcesz skopiować -> Otwórz pogram Ashampoo -> wybierz Kopiuj CD\DVD\Blu-Ray -> w tym momencie zostanie utworzony obraz kopiowanej płyty, po czym zostaniesz poproszony o włożenie czystej płyty w celu nagrania. Po utworzeniu obrazu oraz nagraniu czystej płyty napęd automatycznie wysunie szufladę, więc uważaj.
Jeżeli tak, to możesz użyć w tym celu bezpłatnego programu Ashampoo Burning Studio Free 6.77.
Włóż do napędu płytę, którą chcesz skopiować -> Otwórz pogram Ashampoo -> wybierz Kopiuj CD\DVD\Blu-Ray -> w tym momencie zostanie utworzony obraz kopiowanej płyty, po czym zostaniesz poproszony o włożenie czystej płyty w celu nagrania. Po utworzeniu obrazu oraz nagraniu czystej płyty napęd automatycznie wysunie szufladę, więc uważaj.
-
Przegrywanie płyt
Ja mam to już tego windowsa skopiowanego na dysk ale płyty nie mam, a teraz chcą to z dysku na płytkę CD nagrać.
?
?
- seba86mu
Przegrywanie płyt
Czyli otwórz program Ashampoo Burning Studio -> wybierz "Nagraj pliki i katalogi" -> wybierz "Nagraj nową płytę CD\DVD\Blu-Ray" -> kliknij na "Dodaj" (po prawej na górze) -> wskaż z dysku twardego dane, które chcesz nagrać na czystą płytę, po czym kliknij na "Dodaj" -> kliknij "Dalej" (po prawej na dole) -> kliknij "Nagraj".
W nazwie płyty możesz wpisać cokolwiek chcesz.
W nazwie płyty możesz wpisać cokolwiek chcesz.
-
OK. Ja skorzystam z nero. Ale właśnie mi o to chodziło czy ta nazwa ma jakieś znaczenia:) Jeżeli nie to git.
- XMan
Ja mam to już tego windowsa skopiowanego na dysk ale płyty nie mam, a teraz chcą to z dysku na płytkę CD nagrać.
?
Coś mi tu źle pachnie ale jak tak również kiedyś nagrywałem swój oryginalny system i dlatego pomogę

BurnAware Free.
Nagraj obraz ISO :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Wybór zadań -> Utwórz -> Boot-owalny obraz ISO.
Nagraj/wypal na płytkę CD.
- mint1991
- Kontaktowanie:
Jeżeli masz skopiowane na dysk pliki to po nagraniu tych plików na płytę mogą pojawić się problemy.
Zrób obraz płyty, najlepiej tak jak poleca powyżej XMan
Zrób obraz płyty, najlepiej tak jak poleca powyżej XMan
-
- Reklama