Jak nagrać płytę ze samostartującym programem

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
rozmus

Użytkownik

Post11 cze 2016, 21:32

Witam

Potrzebuję nagrać na płytę CD aplikację Supremo w taki sposób, aby po włożeniu do czytnika w komputerze nastąpiło automatyczne jej otwarcie.
Tworzę w notatniku plik o nazwie autorun.inf z taką zawartością:

[autorun]
open=Supremo.exe

Po jego zapisaniu pojawia mi się plik autorun i we właściwościach ma Typ - Informacje Instalatora oraz na ikonie notatnika pojawia się koło zębate, więc chyba jest dobrze zrobiony.
Nagrywam go w głównym katalogu płyty razem z plikiem Supremo.exe

Niestety po włożeniu tak nagranej płyty nie uruchamia mi się automatycznie aplikacja, tylko menu z "uruchom program Supremo.exe" lub "otwórz folder".
Obrazek
Obrazek

Co trzeba zmienić, żeby program wystartował automatycznie, bez żadnego klikania myszą ( usterka kompa- brak sterowania myszą i klawiaturą)? :|

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post11 cze 2016, 23:19

Dobrze jest zrobiony tylko chyba obecnie jak dobrze pamiętam, wszystkie systemy mają już wyłączony autostart.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
rozmus

Użytkownik

Post12 cze 2016, 00:00

To miało zadziałać na starym XP SP2.
Na XP jak widzę to w ogóle tylko otwiera się folder z zawartością i nic więcej.
No to czarna d...pa. :|
Myślałem, że można będzie poprzez tą aplikację uruchomić zdalnie funkcję przywracania systemu, bo przy odinstalowaniu poprawki Microsoftu system się zawiesił i teraz nie reaguje ani na mysz, ani na klawiaturę.
Siostra mieszka daleko i nic nie da się zrobić, bo nie może uruchomić żadnego trybu awaryjnego, ponieważ trzeba wybrać użytkownika a nie ma jak, bo nie działa w tym trybie klawiatura.
Niechcący zainstalowała jakieś updaty Microsoftu i rozjechała jej się czcionka.
Kiedy zaczęła je odinstalowywać, to zrobił się taki zonk z systemem.
W biosie obsługa USB jest włączona, ale system po uruchomieniu nie obsługuje żadnego wejścia USB (chyba jakieś stery się wysypały).
Wcześniej poprzez tą aplikację podawała mi tylko hasło i mogłem zdalnie wszystko robić na jej kompie.
Myślałem, że podeślę jej plytę a gdy aplikacja się otworzy to poda mi hasło, a ja się połączę i spróbuje przywrócić system do wcześniejszego stanu.
Uruchomienie ostatniej dobrej konfiguracji nic nie dało.
Będzie musiała z nim jednak jechać do naprawy.
Bo nie wiem, czy w takim przypadku, pomoże nawet naprawa z płyty z systemem...

• Reklama

Wróć do „Problemy”