Cały czas na moim windows XP pokazuje mi, że zużywa 61 % pamięci ram, a mam tylko włączone Internet Explorer 7, baidu antivirus i momory booster. Jak uruchomie przeglądarke SeaMonkey to zaraz następuje skok pamięci na 85 %.
Czy da się to jakoś teraz w tym momencie obniżyć ?? żeby zużycie pamięci ram było mniejsze.
Jak obniżyć zużycie pamęci ram ?
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Jak ty tam masz chyba 512ram xD to jakim sposobem chcesz zmniejszyć żeby ci mniej zajmowało? system plus antywir i przeglądarka . Nie baw się w takie sprzęty. Kup za grosze coś z 2gb ram i win7.
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- XMan
djkamil09061991 pisze:Jak ty tam masz chyba 512ram xD to jakim sposobem chcesz zmniejszyć żeby ci mniej zajmowało? system plus antywir i przeglądarka . Nie baw się w takie sprzęty. Kup za grosze coś z 2gb ram i win7.
Cała prawda

Windows 7 nie musisz kupować...
Skończ wreszcie człowieku z zakładaniem bzdurnych tematów jak masz tylko niecałe 500 MB. RAM-u

Na każdym forum gdzie założyłeś jakikolwiek temat masz dobrą poradę aby dołożyć pamięć i wszystkie Twoje problemy automatycznie znikną...
-
Jak to windows 7 nie musze kupowac ? nie da się zrobic jakos, zeby system zużywał mniej pamieci ram ?
Moze jak to usune to bedzie lepiej ? Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Moze jak to usune to bedzie lepiej ? Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Nie da się. A nawet jakby to nic Ci to nie da. Ja przy 2gb ram odczuwałem spowolnienia a co dopiero przy 512 xD Pamięci ram są tak tanie w tych czasach że szkoda gadac. Sam ostatnio za 15zł kupiłem 1gb ;D Wiec nie marudz, szukaj nawet w okolicy za 10zł 1gb podejdz piechotką i kup od kogos, nie musisz przez neta.
Ile masz zamiar sie na tym męczyć? jak to musi być tak niewygodna praca , już bym wolał na telefonie siedzieć.
Ile masz zamiar sie na tym męczyć? jak to musi być tak niewygodna praca , już bym wolał na telefonie siedzieć.
-
ok, i tak jeśli już bede musiał wziąć całą pake (komputer) do serwisu u nich kupic pamiec ram i zeby mi odrazu zalozyli. Bo sam nie umie i w ogole.
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Serio? serwis skasuję Cie na tyle iż takich 5 kości byś kupił
kup sam, wsadz w slota bo żle się takowej pamięci ram nie da wsadzić i zobaczysz róznice w pracy , wszystko będzie wtedy ładnie się otwierać , szybciej przede wszystkim ,bo teraz pewnie ciągle ci system korzysta z pliku wymiany który jest wolny i zamula.

- XMan
Świąteczne Wielkanocne jaja
Robisz ze mnie oraz z kolegów głupków :
Mało że musisz kupić to jeszcze posiadać odpowiedni komputer/podzespoły, RAM...

Robisz ze mnie oraz z kolegów głupków :
Jak to windows 7 nie musze kupowac ?
Mało że musisz kupić to jeszcze posiadać odpowiedni komputer/podzespoły, RAM...
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Niestety, z tak małą pamięcią już nie zawojujesz. Musiałbyś zejść z systemem do Windows 98, bo tam było w użyciu mniej ramu. Ani w XP ani wyżej nic nie zrobisz. Może przejście na jakiegoś mało obciążającego Linuksa.
-
Ja mam komputer jedno rdzeniowy. Nie wiem czy bede mogl dolozyc pamięc ?
- LupeR
Ilość rdzeni nie ma tu żadnego znaczenia. Już wymyślasz.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
-
Ok dzięki. A powiedzcie mi jeszcze jedno:
To jaki to jest Linuks taki mało obciążający ?
cosik_ktosik pisze: Może przejście na jakiegoś mało obciążającego Linuksa.
To jaki to jest Linuks taki mało obciążający ?
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Może coś typu Lubuntu, Xubuntu
-
ok, dziękuje Wam za pomoc.
- Gedo
Memory booster oszukuje system. Szkoda tylko tej pamięci zajętej przez sam program memory booster. Memory booster, ram kontroler i tam takie - ani grama pamięci nie przybędzie, tylko zakłamują wyniki.
Tu żem się naprodukował w kwestii ram kontrolera Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Masz slaby procesor, więc przerzucenie obciążenia na CPU, to nie jest dobre wyjście. Właśnie tak zawiesza się system, gdy za duże obciążenia CPU.
Ustawić stronicowanie na sztywno, to najlepsze dla programów, którym system musi przydzielić pamięć.
Tu żem się naprodukował w kwestii ram kontrolera Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Masz slaby procesor, więc przerzucenie obciążenia na CPU, to nie jest dobre wyjście. Właśnie tak zawiesza się system, gdy za duże obciążenia CPU.
Ustawić stronicowanie na sztywno, to najlepsze dla programów, którym system musi przydzielić pamięć.
Świadomość nikła, a naiwność zwykła.
-
- Reklama