Jak otworzyć zdjęcia z karty sd?

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
erykom

Użytkownik

Post29 kwie 2017, 09:57

Ostatnio zakupiłem kartę pamięci 32 GB i zrobiłem kilka zdjęć i w domu chciałem zrzucić zdjęcia z telefonu na kompa i jest problem.Zdjęcia zrzuciłem ale nie mogę ich otworzyć na telefonie i na kompie.Zauważyłem że jak ustawię zapis na pamięć telefonu to zdjęcia są widoczne a jak ustawie pamięć karty to zdjęcia po pewnym czasie nie da się otworzyć.Domyślam się że karta pamięci to szajs ale czy da radę jakimś programem otworzyć te zdjęcia? Po próbie otworzenia zdjęcia wyskakuje taki oto komunikat Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator

Post29 kwie 2017, 14:37

A co to za karta, jakiś model? No i jak na fonie nie otworzy to w kompie zazwyczaj tym bardziej. Czy na pożyczonej czy tam innej karcie próbowałeś? Może faktycznie jakiś odpadek ta karta :) Albo niech ktoś ją sprawdzi u siebie.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK

Awatar użytkownika
erykom

Użytkownik

Post29 kwie 2017, 14:52

Model made in szmelc :) raczej to odpadek i niestety ważne zdjęcia poszły się ...:( W innym telefonie ten sam problem

Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Post29 kwie 2017, 23:34

Niektóre osoby mogą posiadać czytniki kart pamięci i wówczas zawartość karty SD, po podłączeniu jej do adaptera może być widoczna... Ok, ja mam w nowej obudowie od starszego kompa taki czytnik i on mi pomógł uzyskać dostęp do zdjęć, zrobionych starą komórką, które nie były widoczne w nowej.

Zresztą, może lepiej napisz do janpasa i poproś go o pomoc.

Może odzyska zdjęcia z Twojej karty pamięci...
Pozdrawiam, Joanna

Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.

• Reklama

Wróć do „Problemy”