Witam.
Chciałem pobrać i nagrać film obsługiwany przez Silverlight na komputer a później na pendrive
aby można było go odtworzyć w telewizorze.
Mam zainstalowaną najnowszą wersję Microsoft Silverlight.
Zainstalowałem do Mozilli dodatek DownloadHelper ale u mnie nie działa, u innych podobno tak.
Co zrobić, jak skonfigurować, jakie wpisać dodatkowo rozszerzenia plików aby działał ?
Sprawdzałem jeszcze NetVideoHunter działa tylko ze wszystkim nie mogę się połapać ponieważ nie jest
w języku polskim a oprócz tego nie wiem jak później wykonać konwersję na AVI.
Wolałbym używać DownloadHelper, jest w języku polskim, ma duże możliwości, wykonuje od razu konwersję.
Jeżeli nie to mogę mieć NetVideoHunter ale PL.
A może znacie jeszcze jakieś inne programy lub sposoby aby zapisać i przekonwertować filmy Silverlight ?
Jak pobierać i odtwarzać filmy Silverlight ?
- XMan
- leon1956
Jak pobierać i odtwarzać filmy Silverlight ?
Witam . Z ciekawości zainstalowałem DownloadHelper - dodatek do Firefoxa i wszystko działa ale jakoś dziwnie To znaczy tak np. otworzyłem onet.pl i znalazłem plik filmowy odtwarzany przez Silverlight . Klikając obok filmu PPM pokazuje się lista opcji w których jest DownloadHelper . Najeżdżając myszką pokazują się dalsze opcje m.in. opcja Media . Po najechaniu na nią pokazuje się tytuł filmu ( w moim przypadku np. 10 razy ten sam tytuł - to dziwne ) . Klikając na tytuł obojętnie prawym czy lewym klawiszem otwiera się okno z możliwością zapisu pliku ( do mp4 ) . Z prawej strony wyświetlają sie dalsze opcje np. zapisz i konwertuj (jest możliwość zmiany formatu konwersji ) ale potrafi znikać po najechaniu myszką . To samo z opcją Media czasami znika .
To takie moje obserwacje .
W dalszym ciągu ciekawi mnie dlaczego na jednej stronie są filmy wyświetlane przez Silverlight lub Adobe Flash .
To takie moje obserwacje .
W dalszym ciągu ciekawi mnie dlaczego na jednej stronie są filmy wyświetlane przez Silverlight lub Adobe Flash .
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .
-
- Reklama