jak podzelic plik iso na party poprzez program rar?

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
vip777

Użytkownik

Post06 kwie 2013, 12:24

witam ,mam nastepujacy problem poniewaz musze podzelic plik iso o wadze 7,6 gb na party programem rar ,samo twozenie partów nie sprawia m problemów . problem jest w tym ze połowa partów musi byc plikami rar a połowa taki białymi plikami i własnie odnosnie tych białych plików mam problem bo nie wiem jak je utwozyc.całosc ma wygladac tak ze musze ten plik iso o wadze 7,6 gb podzelic na party ,łacznie ma ich byc 70 i z tego 29 partów ma byc jako piki rar a 40 partów takie białe piki tez z numeracja kolejonsci partowania.wygladac to ma tak ze na 29 parcie konczy sie plik rar i od 30 zaczyna sie taki biały plik ,chyba tez rar tylko inny wizualnie inaczej wyglada w windows .te pliki maja tez przydzelone cyferki podczad partowania.w zwiazku z tym prosze o pomoc ,jak podzelic plik iso o wspomnianej wadze na party 97megowe , tak aby od pliku 0-do-29 iso podzeliło sie na party rar a od 30-do -70 na pliki 97 megowe tylko ze białe,niestety nie wiem jak sie je fachowo nazywa

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator

Post07 kwie 2013, 20:43

Rozumiem o co Ci chodzi ponieważ spotkałem się z tak właśnie podzielonym plikiem obrazu ISO.Byłem zdziwiony że to tak wygląda,ale plik się rozpakował i połączył bez problemu w jeden właśnie plik ISO.Niestety nie wiem jak to jest zrobione.Ale pytanie:
Dlaczego chcesz żeby właśnie tak wyglądał podzielony przez Ciebie plik ISO? Czemu nie może być tylko w RAR?

Może do dzielenia w taki sposób nie został użyty program WinRAR a jakiś inny bo jest ich trochę.Sam chętnie bym się dowiedział bo szukałem info.o tym ale nic nie znalazłem.

EDIT: Jak się nie mylę,tak to chyba ma wyglądać ? (jest to jeden obraz iso)
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2013, 00:05 przez LupeR, łącznie zmieniany 1 raz.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post07 kwie 2013, 21:00

vip777, jeżeli chcesz skompresować jeden plik ISO dzieląc go na kilka partów kliknij na nim prawym myszki => Dodaj do archiwum => zakładka Ogólne => w pozycji Rozmiar woluminów wybierz jaki rozmiar ma mieć jedna paczka składowa archiwum (np. 700MB) => jeżeli chcesz, aby było to samorozpakowujące się archiwum SFX (czyli rozpakowujesz je poprzez uruchomienie pliku EXE, którym będzie Part 1 archiwum), to zaznacz Utwórz archiwum SFX.

Dla przykładu postępując jak napisałem po skompresowaniu pliku ISO 7,6GB otrzymasz archiwum podzielone na 11 paczek, z których paczka 1 (Part 1) będzie plikiem wykonywalnym EXE, którego uruchomienie spowoduje wypakowanie całości do jednego pliku ISO 7,6GB.

vip777

Użytkownik

Post11 kwie 2013, 19:37

tak wszystko sie zgadza odnosnie dzielenia pliku na party rar ,problem jawi sie w tym temacie jak podzelic ten plik iso 7,6 gb na party rar i te białe pliki ,całosc wyglada tak ze np party rar sa od 1-29 pliku ,a od 30 do 70 pliku sa te białe piki .pytacie czemu tak musze podzelic juz mówie scjagałem gre z netu i zawsze po scjagnieciu wzucam gre w utorenta od nowa zeby utorent spradził czy gra sie scjagneła w stu procentach ,tym razem po sprawdzaniu hasha ,sprawdzenie doszło do 99,8% i niestety po tym wypakowałem ta gre poniewaz była w partach rar z tymi białymi pikami .a teraz nie moge sprawdzic jej juz poniewaz jest iso .dlatgo jak bym ten iso plik podzelił dokladnie tak jak wyglada wstawka w necie to bym mógł sprawdzic i daciagnac te 0,2% procenta gry .oto cały problem.

• Reklama

Wróć do „Problemy”