jak podzelic plik iso na party poprzez program rar?
-
witam ,mam nastepujacy problem poniewaz musze podzelic plik iso o wadze 7,6 gb na party programem rar ,samo twozenie partów nie sprawia m problemów . problem jest w tym ze połowa partów musi byc plikami rar a połowa taki białymi plikami i własnie odnosnie tych białych plików mam problem bo nie wiem jak je utwozyc.całosc ma wygladac tak ze musze ten plik iso o wadze 7,6 gb podzelic na party ,łacznie ma ich byc 70 i z tego 29 partów ma byc jako piki rar a 40 partów takie białe piki tez z numeracja kolejonsci partowania.wygladac to ma tak ze na 29 parcie konczy sie plik rar i od 30 zaczyna sie taki biały plik ,chyba tez rar tylko inny wizualnie inaczej wyglada w windows .te pliki maja tez przydzelone cyferki podczad partowania.w zwiazku z tym prosze o pomoc ,jak podzelic plik iso o wspomnianej wadze na party 97megowe , tak aby od pliku 0-do-29 iso podzeliło sie na party rar a od 30-do -70 na pliki 97 megowe tylko ze białe,niestety nie wiem jak sie je fachowo nazywa
- LupeR
Rozumiem o co Ci chodzi ponieważ spotkałem się z tak właśnie podzielonym plikiem obrazu ISO.Byłem zdziwiony że to tak wygląda,ale plik się rozpakował i połączył bez problemu w jeden właśnie plik ISO.Niestety nie wiem jak to jest zrobione.Ale pytanie:
Dlaczego chcesz żeby właśnie tak wyglądał podzielony przez Ciebie plik ISO? Czemu nie może być tylko w RAR?
Może do dzielenia w taki sposób nie został użyty program WinRAR a jakiś inny bo jest ich trochę.Sam chętnie bym się dowiedział bo szukałem info.o tym ale nic nie znalazłem.
EDIT: Jak się nie mylę,tak to chyba ma wyglądać ? (jest to jeden obraz iso)
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dlaczego chcesz żeby właśnie tak wyglądał podzielony przez Ciebie plik ISO? Czemu nie może być tylko w RAR?
Może do dzielenia w taki sposób nie został użyty program WinRAR a jakiś inny bo jest ich trochę.Sam chętnie bym się dowiedział bo szukałem info.o tym ale nic nie znalazłem.
EDIT: Jak się nie mylę,tak to chyba ma wyglądać ? (jest to jeden obraz iso)
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2013, 00:05 przez LupeR, łącznie zmieniany 1 raz.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
- seba86mu
vip777, jeżeli chcesz skompresować jeden plik ISO dzieląc go na kilka partów kliknij na nim prawym myszki => Dodaj do archiwum => zakładka Ogólne => w pozycji Rozmiar woluminów wybierz jaki rozmiar ma mieć jedna paczka składowa archiwum (np. 700MB) => jeżeli chcesz, aby było to samorozpakowujące się archiwum SFX (czyli rozpakowujesz je poprzez uruchomienie pliku EXE, którym będzie Part 1 archiwum), to zaznacz Utwórz archiwum SFX.
Dla przykładu postępując jak napisałem po skompresowaniu pliku ISO 7,6GB otrzymasz archiwum podzielone na 11 paczek, z których paczka 1 (Part 1) będzie plikiem wykonywalnym EXE, którego uruchomienie spowoduje wypakowanie całości do jednego pliku ISO 7,6GB.
Dla przykładu postępując jak napisałem po skompresowaniu pliku ISO 7,6GB otrzymasz archiwum podzielone na 11 paczek, z których paczka 1 (Part 1) będzie plikiem wykonywalnym EXE, którego uruchomienie spowoduje wypakowanie całości do jednego pliku ISO 7,6GB.
-
tak wszystko sie zgadza odnosnie dzielenia pliku na party rar ,problem jawi sie w tym temacie jak podzelic ten plik iso 7,6 gb na party rar i te białe pliki ,całosc wyglada tak ze np party rar sa od 1-29 pliku ,a od 30 do 70 pliku sa te białe piki .pytacie czemu tak musze podzelic juz mówie scjagałem gre z netu i zawsze po scjagnieciu wzucam gre w utorenta od nowa zeby utorent spradził czy gra sie scjagneła w stu procentach ,tym razem po sprawdzaniu hasha ,sprawdzenie doszło do 99,8% i niestety po tym wypakowałem ta gre poniewaz była w partach rar z tymi białymi pikami .a teraz nie moge sprawdzic jej juz poniewaz jest iso .dlatgo jak bym ten iso plik podzelił dokladnie tak jak wyglada wstawka w necie to bym mógł sprawdzic i daciagnac te 0,2% procenta gry .oto cały problem.
-
- Reklama