Witam!
Ostatnio chciałem uruchomić Battlefielda 4 na moim lapku (Lenovo Y580 - i7-3630qm, gtx 660m, Win8.1), ale nie zadziałał. Znalazłem w informację, że trzeba zaktualizować sterowniki do karty. Teraz mam sterownik 331.82, a wcześniej 27x.xx (nie pamiętam dokładnie). BF4 działa, ale za to w innych grach (Assassin's Creed 3, Call of Duty Modern Warfare 3) zauważyłem znaczny (kilkukrotny) spadek wydajności.
Jak przywrócić starą dobrą wydajność?
Z góry thx i pzdr.
Jak poprawić wydajność na karcie GTX 660M?
-
- seba86mu
Jak poprawić wydajność na karcie GTX 660M?
Sprawdź czy po aktualizacji sterownika nie poprzestawiało się coś w NVIDIA OPTIMUS:
Kliknij prawym przyciskiem myszki na pulpicie i wybierz Panel sterowania NVIDIA.
Przejdź do sekcji Zarządzenie ustawieniami 3D (menu z lewej strony).
Teraz wybierz zakładkę Ustawienia programu.
W sekcji Wybierz program do dostosowania powinieneś mieć listę zainstalowanych gier.
Z listy wybierz grę, w którą grasz i na której ma być aktywny układ GeForce GTX 660M.
Teraz z listy poniżej oznaczonej Wybierz preferowany procesor graficzny dla tego programu wybierz Procesor NVIDIA o dużej wydajności.
Na koniec przycisk Zastosuj.
W ten sposób przypisz Procesor NVIDIA o dużej wydajności dla każdej gry.
Kliknij prawym przyciskiem myszki na pulpicie i wybierz Panel sterowania NVIDIA.
Przejdź do sekcji Zarządzenie ustawieniami 3D (menu z lewej strony).
Teraz wybierz zakładkę Ustawienia programu.
W sekcji Wybierz program do dostosowania powinieneś mieć listę zainstalowanych gier.
Z listy wybierz grę, w którą grasz i na której ma być aktywny układ GeForce GTX 660M.
Teraz z listy poniżej oznaczonej Wybierz preferowany procesor graficzny dla tego programu wybierz Procesor NVIDIA o dużej wydajności.
Na koniec przycisk Zastosuj.
W ten sposób przypisz Procesor NVIDIA o dużej wydajności dla każdej gry.
-
- Reklama