jak przeglądac pliki z office bez office
-
- XMan
Microsoft Excel, Word czy PowerPoint ?
Free Viewer - proponuję sprawdzić w pierwszej kolejności:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Microsoft Excel Viewer
Word Reader
Microsoft Word Viewer
Microsoft PowerPoint Viewer
Free Viewer - proponuję sprawdzić w pierwszej kolejności:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Free Viewer to darmowa i intuicyjna w obsłudze przeglądarka plików. Za jej pomocą uzyskamy możliwość otwierania dokumentów tekstowych, arkuszy kalkulacyjnych, prezentacji i zdjęć. Free Viewer pozwala również poddać dokumenty i obrazy edycji. Fotografie można kadrować, obracać, zmieniać rozdzielczość, przekształać w odcienie szarości, nakładać efekty graficzne (rozmycie i sepia) oraz ustawiać jasność i kontrast. Free Viewer odtwarza również filmy i muzykę. Program oferuje także możliwość wyświetlania informacji o otwartym pliku.
Microsoft Excel Viewer
Word Reader
Microsoft Word Viewer
Microsoft PowerPoint Viewer
-
Warto spróbować program Open Freely.
Open Freely. Otwiera ponad 100 różnych typów plików. Nie tylko pozwoli Ci zobaczyć, edytować i drukować zdjęcia i dokumenty, ale można również oglądać filmy i słuchać plików audio.
-- 20 paź 2014, 14:37 --
Programu Open Freely zawiera wirusa?
Ściągnąłem dziś program ze strony j/w i co okazuje się że Norton wykrył w programie wirusa Trojan.ADH.2.
Ja wcześniej pobrałem program i mam zainstalowany, jest ok. Chyba że to fałszywy alarm Nortona?
Poprzez wyszukiwanie w Google znalazłem wiele różnych opinii na temat tego wirusa. Ale bądźmy ostrożni.
Open Freely. Otwiera ponad 100 różnych typów plików. Nie tylko pozwoli Ci zobaczyć, edytować i drukować zdjęcia i dokumenty, ale można również oglądać filmy i słuchać plików audio.
Kod: Zaznacz cały
http://www.openfreely.com/faq.html
-- 20 paź 2014, 14:37 --
Ściągnąłem dziś program ze strony j/w i co okazuje się że Norton wykrył w programie wirusa Trojan.ADH.2.
Ja wcześniej pobrałem program i mam zainstalowany, jest ok. Chyba że to fałszywy alarm Nortona?
Poprzez wyszukiwanie w Google znalazłem wiele różnych opinii na temat tego wirusa. Ale bądźmy ostrożni.
- XMan
Warto spróbować program Open Freely.
Takie same możliwości posiada również Free Viewer

Sprawdzę/sprawdzimy...
-- 20 paź 2014, 15:01 --
Coś z tym Open Freely jest nie tak, nie mogę pobrać nawet tego programu
aby dokładniej sprawdzić

Zablokowane: może zawierać wirusa lub oprogramowanie szpiegujące...

Na Firefox oraz avaście to samo wykrył...

Uwaga:
Podczas instalacji Free Viewer może zainstalować się przeglądarka Opera.
Należy uważać co się instaluje lub później usunąć tą przeglądarkę oraz przeczyścić komputer np. za pomocą programów
CCleaner + Eusing Free Registry Cleaner.
Jeśli masz miejsce na dysku, to można zainstalować darmowy pakiet biurowy LibreOffice:
Kod: Zaznacz cały
http://www.libreoffice.org/
-
- Reklama