witam mam problem z przelaczeniem karty graficznej w hp dv7 6b62ef windows 8.1 caly czas czyta mi karte graficzna intel hd graphics 3000. Wlanczalem gry i odpalalem program HWiNFO przelanczalem GPu#0 na GPU#1 CZYLI ATI gra dalej dziala na hd G3000... W programi system monitor tez caly czas pracuje jedna karta bez przelaczenia , w programie CCC jak przechodze do zakaldki powerplay nie ma opcji zeby przelaczyc grafiki ,w biosie tez przestawilem , jak klikam na gre nie ma opcji wybierz grafike, sterowniki najnowsze posaidam czy ktos ma jeszcze jakies pomysly HELP
Chcialem dodac jeszcze ze system jest na nowo postawiony
Jak przelączyć Karte graficzna w hp dv7 6b62ef
-
- leon1956
Witam . Nie mam laptopa z dwoma grafikami ale z tego co wiem to w opcjach zasilania powinieneś ustawić wysoką wydajność to raz . Inny sposób to klikasz prawym np. na ikonę gry i powinien być wybór - uruchom z kartą graficzną 1 lub dwa .
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .
-
ustawione mam wysoka wydajnosc i jak pisalem wczesniej nie ma takej opcji jak klikam na gierke ppm :/
- leon1956
A próbowałeś klikać prawym na pulpicie i konfigurować przełączanie grafiki. Tam wybierasz do każdej aplikacji albo oszczędzanie energii albo wysoka wydajność. Tak chyba jest z Radeonami .
Ostatnio zmieniony 02 lis 2014, 16:09 przez leon1956, łącznie zmieniany 1 raz.
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .
-
tak juz sprawdzalem ta opcjie i nie stety jak wchodze w AMD ccc nie posadam tam przelacznika tak jak widzialem na yt u ludzi ktorzy posiadaja karte ati u mnie jest bialy ekran i jakies reklamy od ati caly czas sie pokazuja a film najnowszy jaki byl to byl chyba ze stycznia a sterownik mogl sie troche zmienic
-- 05 lis 2014, 10:56 --
temat do zamkniecia ... Umnie sie okazalo to tak. Jezeli w programie CCC nie da sie przestawic grafiki i w system monitor pokazuje ze dziala caly czas karta hd tak samo w programie HWiNFO i innych.. niech wejdzie do menadzera urzadzen i wylaczy ta lepsza karte i odpali gre bo umnie na zadnym programie nie pokazywalo ze chodz a jak wylaczylem z menadzera urzadzen grafike ta lepsza to gry jeszcze gorzej zaczely smigac a wiec nie wiem dla czego zaden program mi nie pokazywal ze smiga grafika a jednak w jakis sposob dzialala chodz nigdzie nie pokazuje tego dopiero efekt jest widoczny jak sie ja wylaczy w MU oczywiscie podczas jakiejs gry
-- 05 lis 2014, 10:56 --
temat do zamkniecia ... Umnie sie okazalo to tak. Jezeli w programie CCC nie da sie przestawic grafiki i w system monitor pokazuje ze dziala caly czas karta hd tak samo w programie HWiNFO i innych.. niech wejdzie do menadzera urzadzen i wylaczy ta lepsza karte i odpali gre bo umnie na zadnym programie nie pokazywalo ze chodz a jak wylaczylem z menadzera urzadzen grafike ta lepsza to gry jeszcze gorzej zaczely smigac a wiec nie wiem dla czego zaden program mi nie pokazywal ze smiga grafika a jednak w jakis sposob dzialala chodz nigdzie nie pokazuje tego dopiero efekt jest widoczny jak sie ja wylaczy w MU oczywiscie podczas jakiejs gry
-
- Reklama