Zdecydowałam się odinstalować wszystkie produkty firmy Google, choć nie zamierzam rezygnować z ich wyszukiwarki i gmail. W każdym razie tą przeglądarkę potraktowałam Revo Uninstaller, a potem z danych aplikacji, oraz z innych folderów usunęłam wszystko, co było z nią związane. Bardzo się zdziwiłam, jak zapora ZoneAlarm poinformowała, że jakiś plik, związany z GC próbuje coś z nią zrobić, zapewne ją zainstalować. Wpierw przeszłam do lokalizacji tamtego pliku, był w folderze temp, a potem przyblokowałam ten proces i go usunęłam.
Jak sprawdzić, czy całkiem pozbyłam się Google Chrome? Wolę od niej inne przeglądarki, bazujące na chromium, w tym Operę.
Zdaje się, że w harmonogramie zadań nie ma już żadnej usługi związanej z tą przeglądarką, ale mogę się mylić. Nim ją odinstalowałam, w Autoruns swego czasu wyłączyłam usługi związane z nią, bo ona ciągle chciała się aktualizować wbrew mojej woli. W ogóle nie podobało mi się w niej to, że po każdej aktualizacji ustawiała się jako domyślna przeglądarka.
Pomożecie mi się jej pozbyć na dobre?