Tak jak w temacie , dodam iż mój model routera to tp-link wr340g ,
Dzisiaj , na laptopie zauważyłem dziwną rzecz tak mi się wydaje , wchodzę w tą ikonkę Wi-Fi która jest na pasku zadań, patrze jestem ja czyli moja nazwa , późnej niże jakaś neostrada54 , i późnej jeszcze dwa inne nazwy , i jest opcja automatic connect przy tych nazwach , czy coś takiego ;./ to nie znaczy czasem że ktoś się na lewo podłączył? jak to sprawdzić mam ten cały panel , proszę o pomoc.Aha i jak ja korzystałem z laptopa to przy mojej nazwie pisało connect i były takie kreseczki , a u tamtych nic.
Jak sprawdzić czy ktoś się nie podłączył do Wi-Fi na lewo?
-
- Lena
neostrada54
to nazwa innej sieci Wi-Fi, która jest w pobliżu i Twoja karta sieciowa ją wykrywa
kreseczki obok nazw to siła sygnału (im więcej kreseczek tym mocniejszy czyli lepszy)
to nie znaczy czasem że ktoś się na lewo podłączył?
jeżeli masz zabezpieczoną sieć Wi-Fi hasłem najlepiej WPA2 to małe prawdopodobieństwo że ktoś podkrada Tobie internet
można dla pewności zrobić blokowanie po MAC adresach
niestety posiadam router innej firmy i nie podam dokładnych szczegółów
-
Lena pisze:neostrada54
to nazwa innej sieci Wi-Fi, która jest w pobliżu i Twoja karta sieciowa ją wykrywa
kreseczki obok nazw to siła sygnału (im więcej kreseczek tym mocniejszy czyli lepszy)to nie znaczy czasem że ktoś się na lewo podłączył?
jeżeli masz zabezpieczoną sieć Wi-Fi hasłem najlepiej WPA2 to małe prawdopodobieństwo że ktoś podkrada Tobie internet
można dla pewności zrobić blokowanie po MAC adresach
niestety posiadam router innej firmy i nie podam dokładnych szczegółów
Dzięki + dla ciebie , bo już tutaj nikt nie pomaga mi zmykam stąd , dzięx za pomoc
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
E tam nie pomaga, trudne pytania to może nie znamy odpowiedzi 

-
- Reklama