Z tego co wiem to ten folder odpowiada za przywracanie systemu, nie jestem pewien...
Folder mi nie jest do niczego potrzebny mam go na dyskach gdzie mam miejsce na swoje "śmieci"
Z góry dziękuje
jak ukryc folder system volume information?
-
- seba86mu
Jeżeli funkcja przywracania systemu jest Ci niepotrzebna możesz ją wyłączyć:
Prawym myszki na ikonie Komputer => Właściwości => Ochrona systemu => zakładka Ochrona systemu => przycisk Konfiguruj => zaznacz Wyłącz ochronę systemu => Zastosuj, Ok.
Teraz możesz usunąć folder System Volume Information.
Prawym myszki na ikonie Komputer => Właściwości => Ochrona systemu => zakładka Ochrona systemu => przycisk Konfiguruj => zaznacz Wyłącz ochronę systemu => Zastosuj, Ok.
Teraz możesz usunąć folder System Volume Information.
- deFco247
- Kontaktowanie:
Nie opłaca się tego robić, gdyż i tak po restarcie systemu powróci i nie można tego zmienić bez ingerowania w jądro systemu.Teraz możesz usunąć folder System Volume Information.
-
kolega deFco247 chyba mial ten sam problem, tak jak napisałeś zrobiłem i sie przywraca
- deFco247
- Kontaktowanie:
Nie masz przypadkiem włączonego pokazywania ukrytych plików oraz plików systemowych (wówczas ten folder powinien być półprzezroczysty)?
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jeśli wyłączysz przynajmniej pokazywanie plików systemowych, to folder ten nie powinien być widoczny.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jeśli wyłączysz przynajmniej pokazywanie plików systemowych, to folder ten nie powinien być widoczny.
-
- Reklama