Jak włączyć pasek menu w MS Office Outlook ?

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post27 wrz 2012, 21:52

Witam. Chciałbym poprosić o radę ponieważ w menedżerze MS Outlook Office 2003 z początku był, ale zniknął mi pasek menu (czyli Plik, Edycja, Widok...itd.), i nie bardzo wiem jak go tam znów dodać ?
Zupełnie nie wiem dlaczego, być może z powodu niskiego stopnia użycia paska, gdyż zniknął on chyba sam ?
Jak uruchomiłem program to jeszcze pasek ten był, potem przełączyłem się do innego okna, a po powrocie już go nie było.

Przy okazji chcę zapytać jeszcze o dwie kwestie: jak w tym samym programie włączyć ponownie (bo kiedyś u mnie ta opcja była), taki dodatek Porada dnia czyli de facto cały zestaw porad o programie. U mnie to jakimś trafem również zniknęło. O ile pamiętam chyba ja to wyłączyłem jakoś, już nie pamiętam jak, ale nie wiem jak włączyć z powrotem.

Druga sprawa dotyczy takiego komunikatu antywira Avast, który po uruchomieniu Outlook-a informuje, że w MS Outlook muszę wyłączyć obsługę protokołów SSL i TLS. Gdzie i jak w programie to ustawić ?

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post27 wrz 2012, 23:56

Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post28 wrz 2012, 14:26

Jeśli chodzi o pasek menu to już nieistotne bowiem okazało się, że po prostu zapewne przez przeciągnięcie lub wypięcie go z okna programu nie było go tam widać. Najprawdopodobniej wypięcie go z okna, gdyż jest to pasek niezablokowany, spowodowało, że ukrył się on na Pulpicie i stąd to nieporozumienie.
Przez przypadek to odkryłem na Pulpicie, pasek był wypięty i częściowo schowany za paskiem zadań. Także wyjaśniło się samo. Przeciągnąłem go tam z powrotem i już jest.
BTW: czy paski narzędzi w Outlooku da się zablokować ?

Natomiast pozostałe kwestie z opcją Porada dnia i wyłączenie protokołów w programie są wciąż otwarte.
Proszę o instrukcje.

• Reklama

Wróć do „Problemy”