Jak wstawiać linki w MS Office Word 2003 ?

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post23 gru 2012, 12:49

Witam.
Ja prosiłbym o poradę o to jak wstawiać zewnętrzne linki i zrzuty ekranowe w swoim programie pocztowym ?
Programem tym jest Microsoft Office Outlook 2003.
Podczas pisania nowej wiadomości bądź nadawania odpowiedzi na e-mail z portalu pocztowego MS Outlook przenosi mnie do okna Microsoft Office Word 2003. I właśnie o to mi chodzi tzn. w jaki sposób mogę wstawiać tam jeśli jest potrzeba własne linki do stron www i zrzuty ekranowe z internetowych serwisów ?
Próbowałem to znaleźć w różnych opcjach, ale nie udało mi się tego zrobić. Jedyne na co się natknąłem, to w opcji Wstaw >>> Hiperłącze jest okienko Wstawianie hiperłącza i tam w obszarze Strony przeglądane można wybrać jakiś link i go wstawić do edytora. Ale nie można chyba przez ten link bezpośrednio się do niego przenieść.
A mnie właśnie o to chodzi czy w ogóle i jak skonfigurować program by móc się bezpośrednio z nim łączyć.
Poza tym w tej opcji nie ma użytych znaczników choćby url-ów, które by to umożliwiały. Tryb kodu jest na HTML.

Więc pytanie co zrobić aby w MS Word-zie móc w pełni korzystać z tych możliwości edycji e-maili ? :)

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post28 gru 2012, 09:31

Można, potem klikasz na linku prawym przyciskiem i jest opcja przejścia na dany adres.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

• Reklama

Wróć do „Problemy”