Jak wyczyścić pamięć RAM bez formatowania systemu?

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
asdhd

Użytkownik

Post25 gru 2013, 18:44

Witam

Mam problem z tym że po określonym czasie korzystania z laptopa, laptop zacina się tzn. "muli go" Problem leży w pamięci RAM. Wcześniej był na tym laptopie Windows 8, potem dwa razy 7 no i ostatnio znowu bo formatowałem bo myślałem że może przez to go "zamula" ale dziś korzystając z Pinnacle Studio 16 wyskoczył mi problem z pamięcią RAM. Da po tych poprzednich systemach i ogólnie wyczyścić pamięć RAM bez kolejnego formatowania? Jeśli tak to jak? Wydaje mi się że wiecie o co mi chodzi?

A tu jest print screen z tego "błędu":

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post25 gru 2013, 18:52

Pamięc ram jest pamiecią ulotną tak wiec po restarcie się "czysci" . Pewnie chodzi ci o zwolnienie troche pamieci systemowej ponieważ duzo procesów zajmuje ram, jesli tak to daj log za autorunsa;
http://www.hotfix.pl/optymalizacja-auto ... s-a128.htm

Awatar użytkownika
leon1956

Ekspert

Post25 gru 2013, 19:04

Witam . Podaj konfigurację laptopa tzn. procesor , pamięć RAM , karta graficzna . Od tych elementów zależy praca z programem Pinnacle Studio 16 . Wymagania sprzętowe dla Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników . I oczywiście jak wyżej .
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .

asdhd

Użytkownik

Post25 gru 2013, 19:53

Mam laptopa Lenovo Essential G580 i3-3110M 4GB 500GB GT710M

Awatar użytkownika
leon1956

Ekspert

Post25 gru 2013, 20:07

Program powinien bezproblemowo pracować . Podaj to o co kolega prosił wyżej - log z autorunsa
Ostatnio zmieniony 25 gru 2013, 22:29 przez leon1956, łącznie zmieniany 1 raz.
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post25 gru 2013, 20:08

To raczej nie formatowanie jest potrzebne, bo to nie zwolni pamięci RAM. Zobacz proszę najpierw ile Masz miejsca wolnego na dysku C.

Wejdź też do panelu sterowania->System->zaawansowane ustawienia systemu-> wydajność->zaawansowane->pamięć wirtualna-> otwórz to i powiedz jak Masz to ustawione.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

• Reklama

Wróć do „Problemy”