Jak wyłączyć dynamiczne wyszukiwanie w wyszukiwarce Google?

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Post27 wrz 2011, 01:26

Chciałam wyłączyć dynamiczne wyszukiwanie w wyszukiwarce Google, bo zarówno Pale Moon 6.02- stabilna przeglądarka, jak i Firefox Nightly czasem się nagle wyłączają, jak coś wyszukuję w Google.

O ile pamiętam, zdarzało mi się to też i na siódemce.

Szukałam w Google, jak to wyłączyć i trafiłam na tą stronę:

Kod: Zaznacz cały

http://www.google.com/intl/pl/instant/
, potem przeszłam do preferencji:

https://encrypted.google.com/preferences?hl=en&lr=all
, zaznaczyłam opcję: Do not use Google instant, chciałam to zaaprobować i zonk. :/

Pojawiła się informacja, że są problemy z Google Sharing, więc wyłączyłam to rozszerzenie.

Znów chciałam wyłączyć dynamiczne wyszukiwanie w Google i wyskoczył taki błąd:

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Próbowałam też zmienić ustawienia w Google Chrome i to mi się nie udało.

Jak wyłączyć dynamiczne wyszukiwanie w Firefox Nightly i Pale Moon? :mrgreen:

Nie chcę, aby te przeglądarki nagle się wyłączyły, jak będę pisać o jakiejś promocji i szukać informacji o programie w niej dostępnej. :/
_____________________________________________________________________________________________________

Szukałam, jak rozwiązać mój problem i znalazłam to:

http://grzglo.jogger.pl/2011/01/26/jak-trwale-wylaczyc-wyszukiwanie-dynamiczne-i-podpowiedzi-go/
.

Zgodnie z tym poradnikiem próbowałam wyłączyć dynamiczne wyszukiwanie poprzez:
- odznaczenie w domyślnej wyszukiwarce: wyświetlaj podpowiedzi,
- oraz zmianę ustawień przy pomocy rozszerzenia Optimize Google.

Nie wiem, czy inne porady, zawarte w tamtym poradniku są skuteczne i bezpieczne...

Więc na razie nie chcę ich stosować...
Pozdrawiam, Joanna

Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post27 wrz 2011, 02:55

bo zarówno Pale Moon 6.02- stabilna przeglądarka, jak i Firefox Nightly czasem się nagle wyłączają, jak coś wyszukuję w Google.
O ile pamiętam, zdarzało mi się to też i na siódemce.

Wymień wszystkie przeglądarki które obecnie posiadasz i testowałaś.
Z tego co widzę to minimum cztery a testowanych to nie naliczę :shock:
Diabeł z Tobą nie zdąży :(
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Post28 wrz 2011, 23:09

XMan, mam sporo przeglądarek, ale to nie ma związku z moim problemem.

Najczęściej używam Pale Moon i Firefox Nightly, a także Google Chrome.

W gry na Facebook gram przy użyciu niestabilnej Google Chrome, bo lepiej działają, niż na jej stabilnej wersji.

Zamierzam też przetestować inne przeglądarki...

Nie krytykujcie mnie tylko dlatego, że lubię testować różne przeglądarki... Poza tym one wszystkie, na XP, z wyjątkiem jednej i IE, mają dobre wyniki w teście acid. Czyli spełniają standardy.

______________________________________________________________________________________________________
Więc tak, po zmianie ustawień przy użyciu rozszerzenia Optimize Google wpierw wszystko było okey, ale potem miałam problemy z Google, bo ta strona ciągle się odświeżała.

Ponowna zmiana ustawień nic nie dała, pomogło dopiero odinstalowanie tego rozszerzenia.

O dziwo, ono bez problemu działa na Firefox Nightly, ale tam nie zmieniałam jego ustawień...

XMan, mam sporo przeglądarek, ale miewam problemy tylko z Pale Moon i Firefox Nightly.

Licho wie, może przeszkadzało któreś rozszerzenie? :mrgreen:

Jak Pale Moon nie będzie się nagle wyłączać w czasie wyszukiwania czegoś w Google, to znaczy, że problemy powodowało rozszerzenie Optimize Google. :/

_____________________________________________________________________________________________________

Odinstalowałam też rozszerzenie Google Sharing, mogło powodować problemy, bo ponoć nie było stabilne z Pale Moon i Firefox.

I tak metodą prób i błędów dojdę do tego, co powoduje moje problemy z Pale Moon i Firefox.

Chyba wszystko jest już w porządku... Google Sharing i Optimize Google były po prostu felerne...

Firefox Nightly i Pale Moon znów działają stabilnie.

Jak coś znów będzie nie tak, to sprawdzę, jak będą działać z wyłączonymi wszystkimi rozszerzeniami...

Aha, Optimize Google nawet po czystej instalacji, bez zmiany ustawień, powodowało ciągłe odświeżanie strony Google.
Pozdrawiam, Joanna

Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.

• Reklama

Wróć do „Problemy”