Jak wypakować zaszyfrowane pliki archiwum rar ?

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post01 wrz 2012, 19:47

Otóż ściągnąłem niedawno pliki z materiałem video z Netu w formie archiwum skompresowanego .rar.
Ale przy wypakowywaniu archiwum pojawiało się coś Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników w kolejności oznaczonej na screenie, najpierw okienko 1, później 2 i 3.
Jest tam prośba o jakieś hasło, ale nie mam pojęcia skąd je wziąć. W witrynie z plikami nie widzę tam żadnych haseł czy temu podobnych informacji.
Pod tym górnym, czerwonym paskiem na screenie jest coś w rodzaju hasła, ja to tam wpisałem, ale to nic nie zmieniło i dalej już pojawiły się tylko te okienka 2 i 3. Tyczy się to jak widać tylko części pierwszej, jest ich więcej bowiem jest to archiwum ciągłe.
Pierwszy raz się z tym zetknąłem, i szczerze mówiąc nie bardzo wiem co mogę z tym zrobić, aby poprawnie to wypakować.
Być może jakieś oprogramowanie mogłoby rozwikłać tę zagadkę ?
Może ktoś ma pomysł ?

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post01 wrz 2012, 21:35

Są dwa wyjścia: wpisać hasło lub użyć zewnętrznego programu.

=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Poza tym podpada to pod regulamin forum.
Cóż tam skrywasz pod czerwonym paskiem ?

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post01 wrz 2012, 22:08

Czyli te sposoby pokazane na filmikach powinny zadziałać tak ? A czy muszę dla każdego parta .rar oddzielnie zrobić to samo z innym hasłem dla każdego, bo tych części jest kilka ? W ogóle skąd to hasło bo to tam nie jest powiedziane - rozumiem, że wpisuję własne hasło? Czy może ma to być to hasło pod czerwonym paskiem, które chyba ze zrozumiałych względów zakryłem ?

Program ARAR tak się składa, że posiadam, więc sprawdzę czy ten sposób działa.
Przy okazji można wiedzieć kto szyfruje w ten sposób te pliki - czy uploader, ten skąd je pobrałem ?

Jeśli chodzi o drugi sposób z programem Advanced Archive Password Recovery lub Advanced Rar Password Recovery (nazwy bardzo podobne, ale o którą chodzi), to w razie niepowodzenia pierwszego sposobu co powinienem w nim uczynić ? Rozumiem, że program jest z rodzaju Menedżerów haseł czy coś tak ?
Poproszę o jakąś instrukcję tego.

A pod czerwonym paskiem jest po prostu coś w rodzaju kodu czy też jakiegoś ciągu znaków, ot dokładnie niemal to samo co na tych filmikach na YouTube, zaś pod drugim jest po prostu nazwa pliku. Zupełnie nieistotne merytorycznie elementy. To chyba oczywiste.

Awatar użytkownika
lewy

Ekspert

Post01 wrz 2012, 22:57

Raz podajesz hasło. A szykuje każdy kto ma taką patrzebe w programie kompresującym

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post02 wrz 2012, 17:51

Niestety programu Advanced Rar Repair nie mogę zastosować w pełni ponieważ mam wersję demo, na filmach użyta jest wersja full - musiałbym wykupić licencję na program.

Programu Advanced Archive Password Recovery też nie mogę w pełni użyć ponieważ jest to trial, który ma chociażby ograniczenie w liczbie znaków odzyskiwanego hasła do zaledwie 4 znaków. Potencjalnie poszukiwana ilość tych znaków hasła jest zapewne znacznie większa.
Poza tym czas, który potrzebuje ten program do znalezienia hasła jest niezwykle długi już przy 4 znakach, a co dopiero przy większej ich ilości, co skutecznie zniechęca do tego.

Czy są jeszcze jakieś inne sposoby lub programy ale darmowe do zastosowania tutaj ?

Fix00ser

VIP

Post04 wrz 2012, 14:56

• Reklama

Wróć do „Problemy”