Jak zablokować grze dostęp do internetu - AC

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
heros1303

Stały bywalec

Post10 maja 2014, 20:08

Witam. Jak wiadomo trzy/cztery coś koło tego numery wcześniej CDA dało Aassassins Creed 1 pełną. Oczywiście gra chodzi. Z jednym małym ale, odnośnie dostępu od internetu. Chodzi o to że jak włączę bez wyłączenia karty sieciowej gra uruchamia się z tym, ze ścina co chwile. Chodzi płynnie znów i tak co chwila. Problem ten nie występuję w ogóle przy odłączonej karcie sieciowej. Więc jak chcę pograć muszę odłączyć pc od neta na ten czas.

Próbowałem dodać do zapory windows przychodzący i wychodzący dla AC i programu od patch jednak to też nic nie daję. Wie ktoś jak zrobić by aplikacja myślała że karta sieciowa jest odłączona ciągle.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post10 maja 2014, 22:08

Można blokować poprzez plik hosts. Takie rzeczy też dobrze blokuje firewall ale lepszy od systemowego, np comodo.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
robiwielki

Ekspert
Kontaktowanie:

Post10 maja 2014, 22:38

To chodzi o stałe łącze czy blutuf ??, bo ja kiedyś miałem tą grę i nie było takiej przeszkody czy trzeba było wyłączać neta żeby móc grać.

-- 10 maja 2014, 21:38 --

Bo to by było dziwne jak by
Można blokować poprzez plik hosts. Takie rzeczy też dobrze blokuje firewall ale lepszy od systemowego, np comodo.

przecież musi był normalny (nie to ze ten sposób jest zły) wytłumaczenie chyba ze się mylę 8-)
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

heros1303

Stały bywalec

Post11 maja 2014, 19:54

Szczerze to próbowałem już blokować PF* i OA* i nic nie chce zablokować tego porządnie :/

Legenda:
OA - Online Armor Emsisoft
PF - Privatefirewall

• Reklama

Wróć do „Problemy”