Jak zmienić/zainstalować IE z nowszej wersji na starszą ?
- Kaen1227
Fak. IE to przeżytek i ściągacz wirusów. Nawet w Microsofcie nie używają tego ekhem, programu.
- Methos
no mówię mu to od samego początku to nie
SPRZĘT:
OBUDOWA:SilentiumPC M40 PSU:Corsair CS750M MOBO:Asrock H61 PRO BTC RAM:8 GB DDr3 1333 Mhz(2x4 GB Model:PSD34G13332) GPU:MSI GTX 1050Ti Gaming X SSD:Adata 128Gb(SP920SS) HDD:256GB (WDC WD2500JS-60MHB5) MONITOR:Asus VW221D 22"@60 1680x1050 ->OC 1920x1080
OBUDOWA:SilentiumPC M40 PSU:Corsair CS750M MOBO:Asrock H61 PRO BTC RAM:8 GB DDr3 1333 Mhz(2x4 GB Model:PSD34G13332) GPU:MSI GTX 1050Ti Gaming X SSD:Adata 128Gb(SP920SS) HDD:256GB (WDC WD2500JS-60MHB5) MONITOR:Asus VW221D 22"@60 1680x1050 ->OC 1920x1080
- LupeR
No już nie przesadzajcie że IE to takie zło, może jeden z drugim udowodni to jakimiś testami, analizami? Bo mówić to każdy może, że słonie potrafią latać.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
- XMan
Najnowszy IE jest zawsze potrzebny chociaż ze względu na zabezpieczenia
pomimo tego że korzystamy z innych przeglądarek.
Wiele programów/komunikatorów korzysta z jego silnika...
Ważne aby go prawidłowo skonfigurować np:
Start --> Panel sterowania --> Opcje internetowe --> zakładka Zabezpieczenia
--> Internet, Lokalny intranet, Zaufane witryny, Witryny z ograniczeniami
- ustaw/kliknij wszystko na Poziom domyślny - Zastosuj - OK.
Dodatkowo w opcjach --> Zaawansowane.
Całkowita racja
Miliony osób korzysta z IE w USA i nie mają z nim żadnych problemów
pomimo tego że korzystamy z innych przeglądarek.
Wiele programów/komunikatorów korzysta z jego silnika...
Ważne aby go prawidłowo skonfigurować np:
Start --> Panel sterowania --> Opcje internetowe --> zakładka Zabezpieczenia
--> Internet, Lokalny intranet, Zaufane witryny, Witryny z ograniczeniami
- ustaw/kliknij wszystko na Poziom domyślny - Zastosuj - OK.
Dodatkowo w opcjach --> Zaawansowane.
LupeR pisze:No już nie przesadzajcie że IE to takie zło, może jeden z drugim udowodni to jakimiś testami, analizami? Bo mówić to każdy może, że słonie potrafią latać.
Całkowita racja

Miliony osób korzysta z IE w USA i nie mają z nim żadnych problemów

- Kaen1227
Ale USA to nie Polska, a IE to zawieszająca się przeglądarka. Za wolna, by można było z niej bez przeszkód korzystać i dziurawa, gdy korzystałem z IE, zawsze łapałem jakieś wirusy, jak nie trojan, to conficker. Gdy korzystam z Chrome, Opery wirusów brak, czasem się jeden trafi, ale naprawdę rzadko.
- XMan
Ale USA to nie Polska
Chyba jedynie dlatego że mają w języku angielskim a my w języku polskim i przez to więcej wirusów

Od czego są programy zabezpieczające komputer jak np. antywirus + firewall oraz inne

- Kaen1227
Hehe, możliwe. 

- Methos
mnie chrome wykrywał " potencjalnie niepożądane oprogramowanie " np a IE nie
to taka aplikacja co instaluje wszystko tylko nie to co chcemy
( nie popieram piractwa ale podam przykład by zwiększyć wiarygodność )
jakiś młody pirat pobrał sobie BF4 i szuka cracka na " no cd key " żeby gra go nie wołała o klucz i płytę CD
i znajduje jakąś angielską stronę z plikiem o nazwie BFcrack.zip i klika downlaod pobiera a tam jakiś plik exe o nazwie BFCrack Downloader odpala go i mu wyskakuje okno z paskiem ładowania jak windows xp bez przycisków antywirus go ostrzega a on klika ignoruj i pokazuje mu się menadżer pobierania w formie instalatora i odziwo po polsku
jedzie dalej klik dalej i czyta zainstaluj pc optimizer pro klika funkcje nie instaluj i tu jest taka złośliwość że tam gdzie kliknie będzie puste miejsce a nie haczyk czeba kliknąć instaluj by nie instalował tych sposobów oszustw jest wiele albo
zainstaluj stronę startową websearches.istart.com
nie instaluj DALEJ
/\
||
tu pisze "nie isntaluj" bądź decline - odmów
przykład:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
ale strasznie odszedłem od tematu bo tematem tu jest IE.
XMan ma racje należy ją aktualizować ze względu na aplikacje używające tego silnika ale czyżby na pewno ? Skype jest uruchamiany w IE ? raczej nie... on ma własny silnik oddzielny od IE zbudowany na jego bazie ... na bazie IE ale według mnie n ie musimy mieć nawet zainstalowanego IE by używać skype jednym problemem by było otwieranie linków ponieważ gdy klikamy w link to bez znaczenia jaką domyślną przeglądarkę mamy ustawioną to nam otwiera go w IE
ale że IE jest nierozłączną częścią windowsa to po prostu najlepiej jest go zostawić i jak będą komplikacje to go aktualizować za pomocą windows update po np .tygodniu od wyjścia aktualizacji bo jeszcze się okaże że update jest wadliwy...
a do codziennego użytkowania NIE polecam IE
nawet się rymuje NIE dla IE !
to taka aplikacja co instaluje wszystko tylko nie to co chcemy
( nie popieram piractwa ale podam przykład by zwiększyć wiarygodność )
jakiś młody pirat pobrał sobie BF4 i szuka cracka na " no cd key " żeby gra go nie wołała o klucz i płytę CD
i znajduje jakąś angielską stronę z plikiem o nazwie BFcrack.zip i klika downlaod pobiera a tam jakiś plik exe o nazwie BFCrack Downloader odpala go i mu wyskakuje okno z paskiem ładowania jak windows xp bez przycisków antywirus go ostrzega a on klika ignoruj i pokazuje mu się menadżer pobierania w formie instalatora i odziwo po polsku
jedzie dalej klik dalej i czyta zainstaluj pc optimizer pro klika funkcje nie instaluj i tu jest taka złośliwość że tam gdzie kliknie będzie puste miejsce a nie haczyk czeba kliknąć instaluj by nie instalował tych sposobów oszustw jest wiele albo
zainstaluj stronę startową websearches.istart.com
nie instaluj DALEJ
/\
||
tu pisze "nie isntaluj" bądź decline - odmów
przykład:
ale strasznie odszedłem od tematu bo tematem tu jest IE.
XMan ma racje należy ją aktualizować ze względu na aplikacje używające tego silnika ale czyżby na pewno ? Skype jest uruchamiany w IE ? raczej nie... on ma własny silnik oddzielny od IE zbudowany na jego bazie ... na bazie IE ale według mnie n ie musimy mieć nawet zainstalowanego IE by używać skype jednym problemem by było otwieranie linków ponieważ gdy klikamy w link to bez znaczenia jaką domyślną przeglądarkę mamy ustawioną to nam otwiera go w IE
ale że IE jest nierozłączną częścią windowsa to po prostu najlepiej jest go zostawić i jak będą komplikacje to go aktualizować za pomocą windows update po np .tygodniu od wyjścia aktualizacji bo jeszcze się okaże że update jest wadliwy...
a do codziennego użytkowania NIE polecam IE

nawet się rymuje NIE dla IE !
SPRZĘT:
- XMan
XMan ma racje należy ją aktualizować ze względu na aplikacje używające tego silnika ale czyżby na pewno ? Skype jest uruchamiany w IE ? raczej nie... on ma własny silnik oddzielny od IE zbudowany na jego bazie ...
Skype, (poprzednio GG) oraz inne komunikatory, programy/przeglądarki korzystają z silnika IE:
- Methos
a co tu pisze ?
-- 25 paź 2014, o 23:33 --
google chrome i opera są na silniku Chromium ale są od siebie niezależne a
IE jest na silniku IE
i skype jest na silniku IE ale są od siebie niezależne Skype zadziała nawet jeżeli będziemy mieli IE 6 lub 7
-- 26 paź 2014, o 00:02 --
tłumaczenie najbardziej po zielonemu na świecie :
Darom82 masz problem z IE więc tak wyłącz teraz komputer i potem go włącz i jak sie takie coś pokaże z białymi napisami i tabelką to wciskaj F8 to taki klawisz na klawiaturze nad cyframi 7 i 8 które z kolei są przy literze U chyba wiesz która to jest
i w tedy pokażą się takie inne białe napisy i tam na samej górze jest jakiś napis i pod nim pisze tryb awaryjny jedziesz strzałką w górę na ten napis ( to tam gdzie są 4 strzałki w górę w dół w lewo i w prawo ) i wciskasz enter to taki klawisz nad prawym shiftem też obok tych strzałek o podam ci zdjęcie nie bój się go

i czekasz aż ci się włączy system w narożniku miga ci taka kreseczka nie przejmuj się
będziesz miał niższą rozdzielczość ..... zaloguj się na swoje konto i jak się zalogujesz to wyskoczy taki jakby okno se okno na to mówi i tam coś pisze o takie coś :

klikasz nie i czekasz aż wyskoczy kolejne okno to się przesuwa myszką i klika lewym przyciskiem na pulpicie musisz zobaczyć taką strzałkę i to się przesuwa.
i tak wygląda okno :

i klikasz lewym przyciskiem dalej napisałem ci wcześniej jak się to robi...
i tu wybierasz datę kiedy ci działała przeglądarka Microsoft Internet Explorer tak się to nazywa ja nie wiem kiedy ci działała więc to ty musisz wybrać używasz myszki napisałem ci wcześniej jak się to robi
masz zdjęcie byś się nie pomylił :

i jak wybierzesz to klikasz dalej myszką ( lewym przyciskiem )
i żebyś się nie pogubił bo teraz jest najtrudniejsze bądź ostrożny pokaże się takie okno :

więc kliknij lewym klawiszem na myszce w przycisk dalej
i na koniec będzie się naprawiać przeglądarka Microsoft Internet Explorer i będzie takie okno nie wyłanczaj komputera ! bo będziesz musiał to robić od nowa

po tym włączy ci się komputer ponownie i wyskoczy takie okno że naprawił przeglądarkę Microsoft Internet Explorer i klikasz zakończ
i gotowe
XMan pisze:on ma własny silnik oddzielny od IE zbudowany na jego bazie ...
Skype, (poprzednio GG) oraz inne komunikatory, programy/przeglądarki korzystają z silnika IE:
-- 25 paź 2014, o 23:33 --
google chrome i opera są na silniku Chromium ale są od siebie niezależne a
IE jest na silniku IE

-- 26 paź 2014, o 00:02 --
tłumaczenie najbardziej po zielonemu na świecie :
Darom82 masz problem z IE więc tak wyłącz teraz komputer i potem go włącz i jak sie takie coś pokaże z białymi napisami i tabelką to wciskaj F8 to taki klawisz na klawiaturze nad cyframi 7 i 8 które z kolei są przy literze U chyba wiesz która to jest

i w tedy pokażą się takie inne białe napisy i tam na samej górze jest jakiś napis i pod nim pisze tryb awaryjny jedziesz strzałką w górę na ten napis ( to tam gdzie są 4 strzałki w górę w dół w lewo i w prawo ) i wciskasz enter to taki klawisz nad prawym shiftem też obok tych strzałek o podam ci zdjęcie nie bój się go

i czekasz aż ci się włączy system w narożniku miga ci taka kreseczka nie przejmuj się
będziesz miał niższą rozdzielczość ..... zaloguj się na swoje konto i jak się zalogujesz to wyskoczy taki jakby okno se okno na to mówi i tam coś pisze o takie coś :

klikasz nie i czekasz aż wyskoczy kolejne okno to się przesuwa myszką i klika lewym przyciskiem na pulpicie musisz zobaczyć taką strzałkę i to się przesuwa.
i tak wygląda okno :

i klikasz lewym przyciskiem dalej napisałem ci wcześniej jak się to robi...
i tu wybierasz datę kiedy ci działała przeglądarka Microsoft Internet Explorer tak się to nazywa ja nie wiem kiedy ci działała więc to ty musisz wybrać używasz myszki napisałem ci wcześniej jak się to robi
masz zdjęcie byś się nie pomylił :

i jak wybierzesz to klikasz dalej myszką ( lewym przyciskiem )
i żebyś się nie pogubił bo teraz jest najtrudniejsze bądź ostrożny pokaże się takie okno :

więc kliknij lewym klawiszem na myszce w przycisk dalej
i na koniec będzie się naprawiać przeglądarka Microsoft Internet Explorer i będzie takie okno nie wyłanczaj komputera ! bo będziesz musiał to robić od nowa

po tym włączy ci się komputer ponownie i wyskoczy takie okno że naprawił przeglądarkę Microsoft Internet Explorer i klikasz zakończ
i gotowe

SPRZĘT:
-
Dziękuje, ale czy wtedy po tym będę musiał instalować od nowa aktualizacje do javy ? I też Ciekawi mnie, czy ta część co jest teraz w sensie to obecnie działania mi systemu zostanie gdzieś zapisane czy po prostu usunięte z komputera ?
- Methos
powiem ci szczerze że nie wiem kiedy co robiłeś i co instalowałeś pliki pozostaną
java mam nadzieję też ale co to za problem ją aktualizować
zrób to co napisałem i zobaczymy
YES gadanie po zielonemu opłaciło się
co do
to czasem może nazwę nowych plików zmienić podczas przywracania
plik
tekst.txt ( ten co masz teraz )
po przywracaniu
teskt.txt ( przywrócony )
teskt (2).txt ( ten co masz teraz )
ale się nie przejmuj dane osobiste jak piosenki zdjęcia filmy zawsze zostają
java mam nadzieję też ale co to za problem ją aktualizować

zrób to co napisałem i zobaczymy
YES gadanie po zielonemu opłaciło się

co do
Darom82 pisze:Ciekawi mnie, czy ta część co jest teraz w sensie to obecnie działania mi systemu zostanie gdzieś zapisane czy po prostu usunięte z komputera ?
to czasem może nazwę nowych plików zmienić podczas przywracania
plik
tekst.txt ( ten co masz teraz )
po przywracaniu
teskt.txt ( przywrócony )
teskt (2).txt ( ten co masz teraz )
ale się nie przejmuj dane osobiste jak piosenki zdjęcia filmy zawsze zostają
SPRZĘT:
-
Patrzyłem teraz kiedy miałem ostatnią aktualizacje przeglądarki Internet Explorer zainstalowaną i jest data 15.10.2014 ale wtedy to była aktualizacja zabezpieczeń dla tej przeglądarki więc nie rozumie czemu od tamtego momentu zmienił mi się też sposób wyświetlania stron w pasku adresów www - tam gdzie się wpisuje adres strony www.
Dziwne to dla mnie. A przywracania systemu nie będę robił bo niechce sobie zepsuć działania systemu. Takie coś może nie korzystnie wpłynąć na działanie mojego systemu windows. A da się tą aktualizacje IE usunąć i wtedy wróciłyby te ustawienia co miałem wcześniej przed tą aktualizacją ?
Dziwne to dla mnie. A przywracania systemu nie będę robił bo niechce sobie zepsuć działania systemu. Takie coś może nie korzystnie wpłynąć na działanie mojego systemu windows. A da się tą aktualizacje IE usunąć i wtedy wróciłyby te ustawienia co miałem wcześniej przed tą aktualizacją ?

- Methos
nie to jedyny sposób a wogule każdy użytkownik który przywracał system nie miał zastrzeżeń jeżeli chodzi o stabilność systemu Windows wszystko było ok a nawet lepiej
SPRZĘT:
-
Kiedyś przed tą aktualizacja IE miałem pasek adresu taki:

A teraz już tak niema po tej aktualizacji z 15.10.2014 nie wiem czemu. Da się to jakoś włączyć ?

A teraz już tak niema po tej aktualizacji z 15.10.2014 nie wiem czemu. Da się to jakoś włączyć ?
-
- Reklama