Jak zreinstalować lub naprawić pakiet Office 2003

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post28 cze 2013, 23:02

Mam pytanie, jak naprawić lub zreinstalować pakiet MS Office 2003 lub może tylko jego jeden z elementów czyli edytor MS Word bo chyba jego dotyczy problem ?
Ponieważ u mnie logi z OTL-a, a dokładnie log Extras pokazuje całe mnóstwo błędów tej treści:

Kod: Zaznacz cały

Error - 2013-05-28 00:50:33 | Computer Name = *************** | Source = Application Hang | ID = 1002
Description = Aplikacja zawieszająca WINWORD.EXE, wersja 11.0.8402.0, moduł zawieszenia
 hungapp, wersja 0.0.0.0, adres zawieszenia 0x00000000.

Czy jedną z możliwości może być ta poprzez Panel sterowania i pod właściwą pozycją wybór opcji Zmień lub Napraw ?
Jest tam kilka pozycji od MS Office`a na liście, nie wiem którą ewentualnie wybrać ?
Te pozycje to: MS Office 2003 Web Components, MS Office File Validation Add-In i MS Office Proffesional Edition 2003.

W menu Start zaś we Wszystkie programy > Microsoft Office > Narzędzia Microsoft Office jest taka opcja Odzyskiwanie aplikacji pakietu MS Office.
Nie wiem do czego służy ta opcja.

Czy też kompletna reinstalacja całego pakietu ?

Ogólnie to nie wiem z czego wynikają te liczne błędy od WINWORD-a.EXE ?

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post28 cze 2013, 23:35

Akurat tutaj bym się nie bawił za dużo i kompletnie całego Officea zreinstalował. Po prostu będzie to szybsze i pewniejsze.

Ogólnie to nie wiem z czego wynikają te liczne błędy od WINWORD-a.EXE ?

Nie mam pojęcia, tam nie żadnych informacji.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post29 cze 2013, 22:44

W jaki najlepszy sposób odinstalować i skąd później ponownie ściągnąć w tej samej wersji.
I czy to właśnie reinstalacja ma być tym remedium na naprawę tych generujących się błędów ?

Co do błędów podaj jakie info o tym mogę jeszcze podrzucić ? Czy mogą być logi z OTL, Process Monitor lub czegoś innego ?
Tak by dowiedzieć się jaka jest geneza ich powstawania - to ważne aby się nie powtarzały. :)

Awatar użytkownika
lewy

Ekspert

Post29 cze 2013, 23:32

Nie ma sensu bawić się w szukanie błędów, zobacz od założenia tematu minęło sporo czasu, przez ten czas spokojnie można było przeinstalować Microsoft Office nawet kilka razy :D Ten pakiet po prostu jest tak hermetyczny, że tam nie idzie ingerować w szukanie błędów i ich naprawę. Microsoft nie udziela żadnych informacji na temat błędów, więc to będzie najszybsze.

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post30 cze 2013, 15:12

lewy pisze:Nie ma sensu bawić się w szukanie błędów, zobacz od założenia tematu minęło sporo czasu, przez ten czas spokojnie można było przeinstalować Microsoft Office nawet kilka razy :D Ten pakiet po prostu jest tak hermetyczny, że tam nie idzie ingerować w szukanie błędów i ich naprawę. Microsoft nie udziela żadnych informacji na temat błędów, więc to będzie najszybsze.

Błędy wynikają z wadliwego kodu źródłowego. To są problemy na poziomie implementacji, a nawet wcześniejsze. Nie należy się nimi przejmować.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post30 cze 2013, 16:56

Ok, uspokoiłeś mnie trochę. Ja nie znam się na logach, ale też wydawało mi się że te błędy choć liczne nie stanowią jakiegoś większego zagrożenia. Bo rzeczywiście żadnych objawów tego w systemie nie ma.
Nie jestem też pewien czy reinstalacja coś by w tym przypadku zmieniła na lepsze. ?

Zapytałem tylko tak profilaktycznie, co to za błędy - dzięki za wyjaśnienie. :)

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post30 cze 2013, 18:26

Nie jestem też pewien czy reinstalacja coś by w tym przypadku zmieniła na lepsze. ?

Szczerze to nikt nie będzie wiedział bo nie wiadomo kompletnie co to za błędy, w sensie one prawie nic nie mówią.

Z drugiej strony, jeśli Office i jego Word działają bez jakiś dziwnych błędów to pewnie tamte nie mają znaczenia.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

• Reklama

Wróć do „Problemy”