Jak zwiększyć rozmiar wskaźnika myszy ?
- manitu

Gdzie w systemie Windows XP jest opcja rozmiaru wskaźnika myszy, czy i jak można dokonać zmiany tego rozmiaru oraz jak zmienić tło dla wskażnika myszy ( np. takie podświetlone duże kółko ) ale takiego spoza schematów w ustawieniach myszy w systemie ? Bo wiem, że rozmiar np. ikon można zwiększać/zmniejszać, ale mnie chodzi tylko o wskaźnik myszy.

- djkamil09061991

- Kontaktowanie:
manitu pisze:Gdzie w systemie Windows XP jest opcja rozmiaru wskaźnika myszy, czy i jak można dokonać zmiany tego rozmiaru
W panelu sterownania masz opcję mysz i tak we wskaznikach wybierasz np. Standardowe windows b.duze.
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- manitu

Jak zrobić taki kursor jak na tym przykładowym film
Jak zrobić takie naprawdę duże, kolorowe, podświetlone kółko w tle na czym mi szczególnie zależy i jaki jest max rozmiar wskaźnika myszy na pulpicie z zestawu schematów kursora myszy systemu Win XP oraz innych spoza tego zestawu ?
Kod: Zaznacz cały
http://www.youtube.com/watch?v=sAy6e6dYQKsJak zrobić takie naprawdę duże, kolorowe, podświetlone kółko w tle na czym mi szczególnie zależy i jaki jest max rozmiar wskaźnika myszy na pulpicie z zestawu schematów kursora myszy systemu Win XP oraz innych spoza tego zestawu ?
Ostatnio zmieniony 24 maja 2012, 13:55 przez manitu, łącznie zmieniany 1 raz.
- seba86mu

Te kolorowe podświetlane kółko jest elementem programu CamStudio (służącego do nagrywania sekwencji filmowych z pulpitu), z którego korzystał autor tamtego filmiku.
- manitu

Czyli co to znaczy, że kursor ten nie jest w tym przypadku ustawiony na stałe tylko jest tymczasowym elementem jakiegoś programu ? A jak wyedytować taki kursor czy system Windows XP to umożliwia jakim edytorem ? Bo jest taki program Real World Cursor Editor, ale tam jest ograniczenie rozmiarowe tego kółka.

Do XMan : co na przykład podobnego polecasz ? Daj konkretny przykład.
- seba86mu

manitu pisze:Czyli co to znaczy, że kursor ten nie jest w tym przypadku ustawiony na stałe tylko jest tymczasowym elementem jakiegoś programu ?
W tym wypadku czerwone kółko wyróżniające kursor jest elementem programu CamStudio i nie jest ustawiony na stałe.
Zwróć uwagę, że nawet na samym początku tego filmiku autor zaznacza w programie wyróżnienie kursora.
- XMan

To już nie należy do mnie, Ty szukasz i podajesz ale bez pirackich treści:
Regulamin forum oraz serwisu hotfix.pl
3. Wszelkie przejawy łamania praw autorskich i majątkowych są surowo zabronione. W szczególności dotyczy to piractwa komputerowego.
- manitu

No dobrze to rozumiem, a tak w kierunku odpowiedzi na moje pytanie. 
- XMan

Odpowiedź podał p/w @seba86mu.
Jeżeli chcesz mieć inne kursory myszy niż systemowe to jest ich wiele.
Ja mam takie:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Nie znam sposobu na zwiększenie wskaźnika, chyba jedynie przy zmianie kursorów...
Jeżeli chcesz mieć inne kursory myszy niż systemowe to jest ich wiele.
Ja mam takie:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Nie znam sposobu na zwiększenie wskaźnika, chyba jedynie przy zmianie kursorów...
- manitu

Ale czy znasz choćby ten program, który wspomniałem Real World Cursor, tam jest możliwość edycji kursora tyle że z pewnym ograniczeniem rozmiaru np. tego kółka a ja pytam czy to w ogóle możliwe by to powiększyć z punktu widzenia ustawień systemu ?

A jak dam inny filmik to usuniesz swój komentarz ?

- XMan

Jeżeli będzie zgodny z regulaminem, nie będzie przedstawiał treści pirackich to nikt nie usunie tego filmu.
P/w komentarz usunąłem
- manitu

No dobrze będę o tym pamiętał, cokolwiek by nie oznaczało słowo "piractwo" komputerowe ale proszę mi wierzyć to nie było umyślne. Ale przejdźmy jeszcze do rzeczy : odwołuję się do poprzedniego mojego wpisu, no więc jak to jest z tymi pozasystemowymi wskaźnikami myszy, rozmiarem (bity czy piksele), oraz tym kółkiem w tle kursora ? 
- cosik_ktosik

- Kontaktowanie:
No dobrze będę o tym pamiętał, cokolwiek by nie oznaczało słowo "piractwo" komputerowe ale proszę mi wierzyć to nie było umyślne
Forum nie może pozwalać na takie treści z wielu przyczyn, a jedną z nich jest choćby to, że krajem jest Polska, a za sprzyjaniu piractwu stronę można zamknąć a jego admina wsadzić, za co ja dziękuję
Co do problemu, na pewno jest takie rozwiązanie choć go gotowego nie znam. Jako programista wiem, że można napisać aplikację, która narysuje takie kółko za kursorem. Można też dograć do systemu inny kursor, ba w zasadzie środowiska programistyczne typu Visual Studio pozwala na szybką edycję kursorów, więc można sobie z edytować i wgrać do systemu pod nową nazwą. Wtedy możesz sobie w momencie potrzeby zmienić na taki kursor.
-
- Reklama