Jak zwiększyć rozmiar wskaźnika myszy ?

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post23 maja 2012, 14:06

Gdzie w systemie Windows XP jest opcja rozmiaru wskaźnika myszy, czy i jak można dokonać zmiany tego rozmiaru oraz jak zmienić tło dla wskażnika myszy ( np. takie podświetlone duże kółko ) ale takiego spoza schematów w ustawieniach myszy w systemie ? Bo wiem, że rozmiar np. ikon można zwiększać/zmniejszać, ale mnie chodzi tylko o wskaźnik myszy. :) :P :)

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post23 maja 2012, 14:18

manitu pisze:Gdzie w systemie Windows XP jest opcja rozmiaru wskaźnika myszy, czy i jak można dokonać zmiany tego rozmiaru

W panelu sterownania masz opcję mysz i tak we wskaznikach wybierasz np. Standardowe windows b.duze.

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post24 maja 2012, 13:05

Jak zrobić taki kursor jak na tym przykładowym film

Kod: Zaznacz cały

http://www.youtube.com/watch?v=sAy6e6dYQKs

Jak zrobić takie naprawdę duże, kolorowe, podświetlone kółko w tle na czym mi szczególnie zależy i jaki jest max rozmiar wskaźnika myszy na pulpicie z zestawu schematów kursora myszy systemu Win XP oraz innych spoza tego zestawu ? :|
Ostatnio zmieniony 24 maja 2012, 13:55 przez manitu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post24 maja 2012, 13:06

Te kolorowe podświetlane kółko jest elementem programu CamStudio (służącego do nagrywania sekwencji filmowych z pulpitu), z którego korzystał autor tamtego filmiku.

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post24 maja 2012, 13:21

Czyli co to znaczy, że kursor ten nie jest w tym przypadku ustawiony na stałe tylko jest tymczasowym elementem jakiegoś programu ? A jak wyedytować taki kursor czy system Windows XP to umożliwia jakim edytorem ? Bo jest taki program Real World Cursor Editor, ale tam jest ograniczenie rozmiarowe tego kółka. :shock: :P

Do XMan : co na przykład podobnego polecasz ? Daj konkretny przykład.

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post24 maja 2012, 13:28

manitu pisze:Czyli co to znaczy, że kursor ten nie jest w tym przypadku ustawiony na stałe tylko jest tymczasowym elementem jakiegoś programu ?

W tym wypadku czerwone kółko wyróżniające kursor jest elementem programu CamStudio i nie jest ustawiony na stałe.
Zwróć uwagę, że nawet na samym początku tego filmiku autor zaznacza w programie wyróżnienie kursora.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post24 maja 2012, 13:29

Do XMan : co na przykład podobnego polecasz ? Daj konkretny przykład.

To już nie należy do mnie, Ty szukasz i podajesz ale bez pirackich treści:
Regulamin forum oraz serwisu hotfix.pl
3. Wszelkie przejawy łamania praw autorskich i majątkowych są surowo zabronione. W szczególności dotyczy to piractwa komputerowego.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post24 maja 2012, 13:36

No dobrze to rozumiem, a tak w kierunku odpowiedzi na moje pytanie. :o

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post24 maja 2012, 13:42

Odpowiedź podał p/w @seba86mu.

Jeżeli chcesz mieć inne kursory myszy niż systemowe to jest ich wiele.
Ja mam takie:

Nie znam sposobu na zwiększenie wskaźnika, chyba jedynie przy zmianie kursorów...
Obrazek

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post24 maja 2012, 13:54

Ale czy znasz choćby ten program, który wspomniałem Real World Cursor, tam jest możliwość edycji kursora tyle że z pewnym ograniczeniem rozmiaru np. tego kółka a ja pytam czy to w ogóle możliwe by to powiększyć z punktu widzenia ustawień systemu ? :pray: ;) :@
A jak dam inny filmik to usuniesz swój komentarz ? :chaja: :P :P

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post24 maja 2012, 14:02

A jak dam inny filmik to usuniesz swój komentarz ?

Jeżeli będzie zgodny z regulaminem, nie będzie przedstawiał treści pirackich to nikt nie usunie tego filmu.
P/w komentarz usunąłem ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post24 maja 2012, 18:56

No dobrze będę o tym pamiętał, cokolwiek by nie oznaczało słowo "piractwo" komputerowe ale proszę mi wierzyć to nie było umyślne. Ale przejdźmy jeszcze do rzeczy : odwołuję się do poprzedniego mojego wpisu, no więc jak to jest z tymi pozasystemowymi wskaźnikami myszy, rozmiarem (bity czy piksele), oraz tym kółkiem w tle kursora ? :oops:

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post25 maja 2012, 08:42

No dobrze będę o tym pamiętał, cokolwiek by nie oznaczało słowo "piractwo" komputerowe ale proszę mi wierzyć to nie było umyślne

Forum nie może pozwalać na takie treści z wielu przyczyn, a jedną z nich jest choćby to, że krajem jest Polska, a za sprzyjaniu piractwu stronę można zamknąć a jego admina wsadzić, za co ja dziękuję :chaja:

Co do problemu, na pewno jest takie rozwiązanie choć go gotowego nie znam. Jako programista wiem, że można napisać aplikację, która narysuje takie kółko za kursorem. Można też dograć do systemu inny kursor, ba w zasadzie środowiska programistyczne typu Visual Studio pozwala na szybką edycję kursorów, więc można sobie z edytować i wgrać do systemu pod nową nazwą. Wtedy możesz sobie w momencie potrzeby zmienić na taki kursor.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

• Reklama

Wróć do „Problemy”