hejka.. mam taki mały problem.. chodzi o to że mam w laptopie 2 dyski 500gb ale jeden jest szybko obrotowy 7200 a drugi wolniejszy 5400, z tego co wiem jeżeli są 2 takie dyski przy takiej konfiguracji ten wolniejszy spowalnia tego szybszego tak że ten szybszy pracuje z prędkością wolniejszego mimo że może szybciej.
Postanowiłem tego wolniejszego zamienić na szybszego , na takiego samego jak ten jeden co jest już w laptopie i tu pojawia się moje pytanie i problem :
czy jest jakiś sposób na to aby skopiować całą zawartość wolniejszego dysku na ten nowy szybki tak aby system operacyjny który jest na tym wolniejszym dysku działał bez reinstalacji ?? dodam że mam możliwość podłączenia dysku kablem przez USB
z góry dzięki za odpowiedź..
jakim programem przenieść zawartość dysku ??
-
- rokko
- Kontaktowanie:
jakim programem przenieść zawartość dysku ??
Jeżeli to są dyski o identycznych pojemnościach (co do bajta) oraz pracujące w oparciu o taki sam interfejs to można zrobić obraz pierwszego dysku (wolniejszego) i nagrać go na ten szybszy. W praktyce może obyć się nawet bez tworzenia obrazu, można zastosować metodę klonowania, która w locie skopiuje dane z dysku A na dysk B tworząc tym samym wierne odwzorowanie.
Przykładowe oprogramowanie: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przykładowe oprogramowanie: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
-
- Reklama