Jest dźwięk nie ma obrazu
-
Witam mam problem z grami. Mam laptopa ASUS X73S PROCEK Intel core i5- 2450M, 2,5 ram 4 gb win 7 64 bit 2 karty graficzne intel hd graphics family 3000 i nvidia ge force 610 m 1 gb. Od jakiegoś czasu nie moge zagrac w zadne gry oprocz pesa jak odpalam gre slychacbdzwiek ale nie ma obrazu zainstalowane mam ghost recon i i am alive. Dodam ze zainstalowalem najnowszego directax i zaktualizowalem sterowniki do kart graficznych. Szukalem na roznych forach odpowiedzi ale moze za slabo moze mi ktos pomoc??
- seba86mu
Wejdź do Panelu sterowania NVIDIA.
Z menu z lewej strony wybierz: Ustawienia 3D => Zarządzanie ustawieniami 3D
Przejdź do zakładki Ustawienia programu (Program Setting).
Teraz z listy 1 wybierz grę, w której występuje problem.
Z listy 2 wybierz Wysoka wydajność (High-Performace NVIDIA procesor).
W tymi miejscu dokonujesz konfiguracji systemu NVIDIA Optimus, czyli wskazujesz w jakiej grze jaki układ graficzny ma być wykorzystywany. Wysoka wydajność, to układ GeForce GT 610M, zaś energooszczędność (niska wydajność), to układ graficzny Intel HD3000 zintegrowany z procesorem CPU.
W ten sam sposób przypisz układ GeForce GT 610M dla każdej gry, jaką masz zainstalowaną.
Po zakończeniu ustawień kliknij na przycisk Zapisz (Zastosuj, Apply) i sprawdź działanie.
Z menu z lewej strony wybierz: Ustawienia 3D => Zarządzanie ustawieniami 3D
Przejdź do zakładki Ustawienia programu (Program Setting).
Teraz z listy 1 wybierz grę, w której występuje problem.
Z listy 2 wybierz Wysoka wydajność (High-Performace NVIDIA procesor).
W tymi miejscu dokonujesz konfiguracji systemu NVIDIA Optimus, czyli wskazujesz w jakiej grze jaki układ graficzny ma być wykorzystywany. Wysoka wydajność, to układ GeForce GT 610M, zaś energooszczędność (niska wydajność), to układ graficzny Intel HD3000 zintegrowany z procesorem CPU.
W ten sam sposób przypisz układ GeForce GT 610M dla każdej gry, jaką masz zainstalowaną.
Po zakończeniu ustawień kliknij na przycisk Zapisz (Zastosuj, Apply) i sprawdź działanie.
-
Zrobiłem wszystko tak jak napisałeś i dalej mam ten sam problem
Jeśli ma ktoś jeszcze jakieś pomysły proszę o POMOC.

- seba86mu
Zainstaluj sterownik => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zaktualizuj DirectX => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zaktualizuj DirectX => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
- Reklama