Witam,otóż mam problem z komputer jakiś czas temu zaczęło się coś dziać z monitorem przyciemniał się na 2 dzień włączyłem komputer i nie było obrazu było tylko słychać dźwięk pokazywało też ze monitor jest podpięty do komputera ''paliło się to światełko i wyskakiwał napis ze wszystko ok''monitor podpiłem pod laptopa i działa,po pytałem się paru osób i stwierdzili ze jest to karta graficzna więc dziś kupiłem Geforce 9800,wszystko ładnie podpiłem chyba dobrze;), niestety włączyłem komputer i reakcji w ogóle tak jakby nie był podłączony do komputera wiatraczki od zasilacza płyty głównej i kart graficznej chodzą wszystko wydaje się ok,tylko jest ten jeden problem podłączam monitor do komputera i nic się nie zmienia tak jakby nie był w ogóle podpięty czego to może być przyczyna proszę o pomoc!!
Mój zasilacz to:ropla model rpl-psu 300w
PS:dzisiaj włożyłem tą starą kartę graficzną tylko z inną przelotką od wejścia , i działał tylko do momentu gdy system się zaczyna ładować wyskoczyły jakieś napisy na niebieskim tle było ich dużo z 3sek to trwało i obraz zrobił się czarny po restartach było to samo
Ta nowa Karta Graficzna działa bo dałem dzisiaj szwagrowi żeby u siebie na komputerze sprawdził
Typ procesora:AMD Athlon 64, 2000 MHz (10 x 200) 3200+
Nazwa płyty głównej:Gigabyte GA-K8NMF-9 (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR DIMM, Audio, LAN, IEEE-1394)
Karta dźwiękowa:Realtek ALC850 @ nVIDIA nForce4 (CK8-04) - Audio Codec Interface
Już sam nie wiem co mam robić proszę o pomoc
-
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Witam Ciebie. Zauważyłeś jakie długie jest pierwsze zdanie? Czepiam się, wiem, ale jakbym czytał wniosek patentowy. Tam się pisze całą stronę jednym zdaniem. Na początku z dużej litery i dopiero na koniec kropka.
Nie ważne, staraj się używać interpunkcji, nie chodzi już o to forum, ale o nasz język i dbanie o niego.
Co do samego problemu. Coś mi tu ten piękny zasilacz nie pasi. Potwierdzałoby to to, że na starszej karcie coś tam rusza.300 watów z niemarkowego zasilacza to bardzo mało. Ale nie mówię, abyś od razu kupował nowy. Dobrze by było pożyczyć od kogoś coś lepszego. Nawet tylko, aby zobaczyć czy na tej nowej karcie chociażby się komputer włączy. Jak tak, to ja na 90% stawiam już na wadliwość zasilacza.
Jeśli tak komputer ruszy, to zobacz działanie w trybie awaryjnym systemu. Jeśli tam ruszy, to narzędzie przywracania powinno sporo pomóc.
Nie ważne, staraj się używać interpunkcji, nie chodzi już o to forum, ale o nasz język i dbanie o niego.
Co do samego problemu. Coś mi tu ten piękny zasilacz nie pasi. Potwierdzałoby to to, że na starszej karcie coś tam rusza.300 watów z niemarkowego zasilacza to bardzo mało. Ale nie mówię, abyś od razu kupował nowy. Dobrze by było pożyczyć od kogoś coś lepszego. Nawet tylko, aby zobaczyć czy na tej nowej karcie chociażby się komputer włączy. Jak tak, to ja na 90% stawiam już na wadliwość zasilacza.
Jeśli tak komputer ruszy, to zobacz działanie w trybie awaryjnym systemu. Jeśli tam ruszy, to narzędzie przywracania powinno sporo pomóc.
-
Jaki zasilacz radzisz kupić ? tylko jakiś tani;).
-
-
- Reklama