Mam kartę (kartę Micro SD firmy Medion 16GB), którą po włożeniu w slot na karty SD, nie wykrywa komputer.
Po włożeniu świeci się dioda odpowiadająca za pracę dysku, ale auto odtwarzanie się nie wyświetla.
W mój komputer niczego nie widać. Bezpieczne usuwanie sprzętu nie wyświetla się.
W Menedżerze urządzeń w zakładce Urządzenia przenośne jest wyświetlone urządzenie F:\ i ono jest do karty pamięci.
Screen: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dodam że jak włożę inną kartę pamięci, czy to od aparatu, czy od kamery, to te karty wyświetlają się
w Mój komputer, czyli komputer je wykrywa. I to jest dziwne.
Zależy mi na tej karcie, ponieważ mam na niej ważne pliki.
Czy karta nadaje się do kosza?
Czy da się ją jakoś uratować?
-- 23 maja 2015, 13:51 --
Z racji tego że nikt nie odpisuje, pozwoliłem sobie pobrać i uruchomić program Chipgenius.
Wcześniej zauważyłem śmieszną a zarazem dziwną sytuację, jak przesunę języczek "lock" na karcie pamięci w dół, komputer widzi moje urządzenie.
Od razu chce je formatować - screen: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Oto screen z Chipgeniusa, proszę żeby ktoś kto się na tym zna zerknął na poniższy ss.
Ss: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Karta Micro SD
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Karta Micro SD
Te numery to niestety nie karta, a tylko czytnik kart pamięci.
- Kaen1227
Karta Micro SD
Czyli co teraz? Jest jakiś program którym można coś jeszcze zdziałać?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
- Kaen1227
Karta Micro SD
Nie mam linuksa 
-- 29 maja 2015, 18:25 --
Ech

-- 29 maja 2015, 18:25 --
Ech
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Karta Micro SD
Linuksa odpalisz z płyty CD/DVD, jak choćby Ubuntu. Jest dostępny za darmo w Internecie. Na pewno kartę pozostaw zabezpieczoną przed zapisem. Dopiero wtedy na niej operuj. Najlepiej mieć drugą taką kartę i wykonać kopię posektorową, a dopiero potem z kopii odzyskiwać np programem Recuva, PC SMart recovery albo Testdisk/Photorec.
- Kaen1227
Karta Micro SD
Nie mam nagrywarki, nie mam drugiego czytnika kart, ani też drugiej karty.
Nie mam kogoś kto by miał.
Kopia po sektorowa? Co to jest?
Wcześniej zauważyłem śmieszną a zarazem dziwną sytuację, jak przesunę języczek "lock" na karcie pamięci w dół, komputer widzi moje urządzenie. Mogę się dostać do plików, ale nie usuwać i dodawać.
Prawdopodobnie stało się tak przez to że przed zamknięciem komputera nie wyjąłem karty, a po uruchomieniu komputera, ta karta nadal tam była.
Czy w ogóle można by jakoś ją uratować, żeby dało się na niej zapisywać pliki?
Nie mam kogoś kto by miał.
Kopia po sektorowa? Co to jest?
Wcześniej zauważyłem śmieszną a zarazem dziwną sytuację, jak przesunę języczek "lock" na karcie pamięci w dół, komputer widzi moje urządzenie. Mogę się dostać do plików, ale nie usuwać i dodawać.
Prawdopodobnie stało się tak przez to że przed zamknięciem komputera nie wyjąłem karty, a po uruchomieniu komputera, ta karta nadal tam była.
Czy w ogóle można by jakoś ją uratować, żeby dało się na niej zapisywać pliki?
-
Karta Micro SD
Czy udało ci się skopiować pliki? karta prawdopodobnie umiera, ratuj dane.
Serwis komputerowy i RTV
Odzyskiwanie danych
Naprawy elektroniczne
Odzyskiwanie danych
Naprawy elektroniczne
- Kaen1227
Karta Micro SD
Kaleron, wszystkie pliki skopiowane, dlatego że przestawiłem języczek "lock" w dół.
W takim razie będę szukał nowej karty SD.
W takim razie będę szukał nowej karty SD.
-
- Reklama