Mam problem z kartą SD Sandisk. Jakoś do tej pory nie doświadczyłam takiego problemu. W komputerze jest wbudowany czytnik kart. Kiedy aparat (z kartą w środku) jest podłączony kablem do kompa to wszystko jest ok. Wkładając kartę z aparatu do czytnika system mówi, żeby sformatować kartę. Próbuje sformatować szybkim formatowaniem (FAT32) i wyskakuje komunikat "System Windows nie był w stanie dokończyć formatowania", myślę sobie ok, spróbuję tym normalnym i chyba ze dwie godziny się formatowała i potem ten sam komunikat się pojawił. Myślę sobie, żeby sformatować tą kartę w aparacie no i poszło. Ale po formacie w aparacie i włożeniu karty bezpośrednio do czytnika system pokazuje ten sam komunikat. W tym oknie z menadżerem dysków mam nie aktywne funkcje na tej karcie dodawania woluminu, usuwania itp. Testdisc też nie może utworzyć partycji na tej karcie. Myślałam, że karta jest zablokowana, ale nie. Zazwyczaj w moim przypadku z wyskakiwaniem komunikatu o formacie karty pomagała zmiana czytnika. Nawet potem po włożeniu karty do aparatu to aparat chce jeszcze raz formatować kartę.
Nie chcę zakładać najgorszego. Bo wiem, że w informatyce różne cuda się zdarzają.

Macie pomysł jak to rozgryźć?

Pozdrawiam.