Karta SD - problem z odczytem

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Bazaaa

Użytkownik

Post08 lip 2013, 13:35

Cześć,

mam problem z kartą SD i kompletnie nie potrafię znaleźć rozwiązania w googlach i jakoś trafiłem do Was. Sprawa wygląda tak, że karta jest widziana przez Win 7 (pojawia się w moim komputerze), ale niestety nie można dostać się do niej. Próba wejścia zwiesza komputer lub pokazuje komunikat o formatowaniu karty.

Używanie jakiegokolwiek programu też jest problemem, bo nawet jakiekolwiek dostanie się do karty przez program daje ten sam efekt - zwieszenie programu. Udało mi się raz przeskanować kartę (R-STUDIO), ale niestety bez efektu ponieważ wszystkie sektory widoczne są jako "UNRECOGNIZED"...

Bardzo mi zależy na odzyskaniu zawartości karty. Jest naprawdę bardzo cenna, więc jeśli ktoś z Was podpowie mi jak ten temat ugryźć w możliwie najkrótszym czasie - będę wdzięczny...

Awatar użytkownika
greh

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post08 lip 2013, 16:40

Cóż to za karta?
Jaka pojemność?
Sprawna, albo uszkodzona?
Może podróbka w Chin?

Odpowiedz na powyższe pytania. ;)
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.

Bazaaa

Użytkownik

Post08 lip 2013, 22:07

Jakiś SanDisk 16 gb., 45 mb przesyłu. Dokładnie nie pamiętam, a już oddałem ją do serwisu. Sprawniutka. Siedziała u mnie w kamerze, zapełniłem ją, kamerę odłożyłem i tyle. W domu już nie działała (nie była wyciągana).

Nie wiem czy podróbka z chin. Możliwe, ale nie sadzę.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post09 lip 2013, 00:09

To najpierw włącz zabezpieczenie przed zapisem, a potem dopiero się baw. Jakiego typu dane chcesz odzyskać? Format plików?
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

• Reklama

Wróć do „Problemy”