Karta zintegrowana nie działa

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Marcin19891989

Użytkownik

Post30 lip 2015, 14:51

Mam komputer z zintegrowaną kartą graficzną, ale niestety problem polega na tym, że jak chcę włączyć komputer przez zintegrowaną kartą graficzną, to komputer w ogóle nie reaguje, tzn. w ogóle się nie uruchamia, jak wyjmuje kabel od karty zintegrowanej i podłączę do dedykowanej grafiki włącza się , wiecie może czemu nie mogę uruchomić komputer na zintegrowanej karcie graficznej?

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator

Post30 lip 2015, 14:57

Zazwyczaj trzeba wyjąć kartę aby przełączyło się na zintegrowaną, albo wymusić przestawiając odpowiednią opcje w BIOS-ie.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK

Marcin19891989

Użytkownik

Post30 lip 2015, 15:17

aha, a mógłbyś napisać co mam dokładnie przełączyć w biosie , aby grafika zintegrowana zadziałała ?

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator

Post30 lip 2015, 15:50

Zależy jaką masz płytę główną, ale w BIOS szukaj pozycji o nazwie Init Display First.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK

kaleron

Użytkownik

Post31 lip 2015, 10:07

Jak komputer Ci się nie włącza? Założę się, że komputer pracuje prawidłowo, tylko podaje obraz na grafikę zewnętrzną, dlatego nic nie masz na monitorze, kiedy podłączysz kabel do zintegrowanej. Nie rozwal sobie systemu.
Jak przełączysz w BIOSie grafikę zintegrowaną, jako pierwszą, to płyta nie będzie sprawdzała, czy ma zewnętrzną. możesz rozwiązać problem inaczej - wyciągając zewnętrzną, wtedy sygnał automatycznie zostanie puszczony na zintegrowaną, a jak zechcesz wrócić do zewnętrznej, to wystarczy, że ją włożysz.
Serwis komputerowy i RTV
Odzyskiwanie danych
Naprawy elektroniczne

• Reklama

Wróć do „Problemy”