Karta zintegrowana nie działa
-
Mam komputer z zintegrowaną kartą graficzną, ale niestety problem polega na tym, że jak chcę włączyć komputer przez zintegrowaną kartą graficzną, to komputer w ogóle nie reaguje, tzn. w ogóle się nie uruchamia, jak wyjmuje kabel od karty zintegrowanej i podłączę do dedykowanej grafiki włącza się , wiecie może czemu nie mogę uruchomić komputer na zintegrowanej karcie graficznej?
- LupeR
Zazwyczaj trzeba wyjąć kartę aby przełączyło się na zintegrowaną, albo wymusić przestawiając odpowiednią opcje w BIOS-ie.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
-
aha, a mógłbyś napisać co mam dokładnie przełączyć w biosie , aby grafika zintegrowana zadziałała ?
- LupeR
Zależy jaką masz płytę główną, ale w BIOS szukaj pozycji o nazwie Init Display First.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
-
Jak komputer Ci się nie włącza? Założę się, że komputer pracuje prawidłowo, tylko podaje obraz na grafikę zewnętrzną, dlatego nic nie masz na monitorze, kiedy podłączysz kabel do zintegrowanej. Nie rozwal sobie systemu.
Jak przełączysz w BIOSie grafikę zintegrowaną, jako pierwszą, to płyta nie będzie sprawdzała, czy ma zewnętrzną. możesz rozwiązać problem inaczej - wyciągając zewnętrzną, wtedy sygnał automatycznie zostanie puszczony na zintegrowaną, a jak zechcesz wrócić do zewnętrznej, to wystarczy, że ją włożysz.
Jak przełączysz w BIOSie grafikę zintegrowaną, jako pierwszą, to płyta nie będzie sprawdzała, czy ma zewnętrzną. możesz rozwiązać problem inaczej - wyciągając zewnętrzną, wtedy sygnał automatycznie zostanie puszczony na zintegrowaną, a jak zechcesz wrócić do zewnętrznej, to wystarczy, że ją włożysz.
Serwis komputerowy i RTV
Odzyskiwanie danych
Naprawy elektroniczne
Odzyskiwanie danych
Naprawy elektroniczne
-
- Reklama