Na moim komputerze stacjonarnym z zainstalowanym Windows XP professional w czasie pobierania pliku jakiegoś gdy kliknę pobierz, to wtedy przełącza mnie na białą pustą stronę i wyświetla się wtedy okienko z napisem "Aby ponownie wyświetlić stronę sieci web, program Internet Explorer musi jeszcze raz wysłać wcześniej wysłane informacje. " i mam taki przycisk Anuluj i ponów próbę. Czy da się tak zrobić, żeby tak się nie działo ? żeby od razu rozpoczynało pobieranie pliku ?
Tak mam jak pobieram plik w przeglądarce Internet Explorer.
2. Powiedzcie mi proszę, co zrobić żeby program Total Commander łączył mnie z serwerem FTP ? Bo mam dobrze skonfigurowany połączenie, tylko że nie łączy mnie z serwerem FTP. Wczoraj wyłączałem dodatki jakieś przy przyspieszaniu w Windows XP może tam coś wyłączyłem. Może ktoś będzie umiał mi w tym pomóc ?
3. Czy na Windows XP do oglądania filmów VOD potrzebny jest program Silverlight ? I co zrobić, żeby nie trzeba było co chwile w Windows XP aktualizować Adobe Flash Playera i żeby filmy w przeglądarce Internet Explorer i w przeglądarce SeaMonkey działały cały czas bez problemu ?
4. Czy są może jakieś dodatki dla Internet Explorer 8 w Windows XP blokujące wyświetlanie reklam ? I czy jest może jakaś nowa aktualizacja dla Internet Explorer 8 w Windows XP ? którą warto zainstalować.
Proszę o pomoc w tej sprawie.
Kilka problemów z oprogramowaniem w Windows XP
-
Ostatnio zmieniony 28 sie 2015, 17:38 przez LupeR, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: korekta tytułu
Powód: korekta tytułu
- Gedo
Chcesz bardzo dużo. Na razie pomogę Ci w ostatniej sprawie. Zainstaluj na dysku malutki adfender. Skutecznie blokuje reklamy i mało je. Pozbądź się seamonkey na rzecz firefoxa, choćby wersji ESR. FF będzie leciutki, zwłaszcza starsza wersja nawet FF38 bo też jest w zasięgu blokowania reklam przez adfendera i nie trzeba adblocków i innych mułów.
Świadomość nikła, a naiwność zwykła.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
3. Czy na Windows XP do oglądania filmów VOD potrzebny jest program Silverlight ?
Zależy od strony z filmami.
2. Powiedzcie mi proszę, co zrobić żeby program Total Commander łączył mnie z serwerem FTP ? Bo mam dobrze skonfigurowany połączenie, tylko że nie łączy mnie z serwerem FTP. Wczoraj wyłączałem dodatki jakieś przy przyspieszaniu w Windows XP może tam coś wyłączyłem. Może ktoś będzie umiał mi w tym pomóc ?
Twoja stronka ogólnie marnie chodziła z total commanderem, może dopadło Ciebie to samo co ja miałem jak robiłem Tobie na niej zmiany?
Ale:
Nazwa hosta: ftp.is.net.pl
SSL: nie zaznaczaj
user: history
hasło: to już wiesz jakie
Tryb pasywny: wyłączony
proxy: wyłączone
-
- Reklama