Mam na swoim laptopie zainstalowane codeki systemowe, te co są w windows i wszystkie filmy mi działają dobrze.
Używam odtwarzacza KmPlayer. Dziś sobie pobrałem na dysk pewien film, by sobie obejrzeć i się okazało, że film w KmPlayer niema dźwięku. Pobrałem więc program CinemaPlayer i w tym programie też film nie ma dźwięku.
Zatem uruchomiłem film w programie windows media player i się okazało, że film już ma dźwięk w tym programie.
Chciałem zapytać co jest tego powodem ? Czy powinienem zainstalować jakieś nowe kodeki ? jeśli tak, to jakie ?
Mam windows 7 i dobrze by było mieć takie, które nie pogorszyłyby mi działania systemu lub oglądania filmów.
Proszę o pomoc w tej sprawie.
Kodeki do filmów
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Codeki do filmów
Ja mam wgrane tylko k lite mega codec pack i z każdym filmem daje sobie rade, jeszcze nigdy nie miałem problemów ani z rmvb ani avi itp itd.
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Codeki do filmów
A jak sobie je też wgram to potem w razie czego będę mógł je bez problemu odinstalować ? Czy dzięki nim będę miał lepszą jakość dźwięku i obrazu ? czy lepiej zostać przy tych co mam w windowsie ? Jeszcze dobrze by było, żebym wiedziała jaką wersje tych kodeków zainstalować ?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Codeki do filmów
A jak sobie je też wgram to potem w razie czego będę mógł je bez problemu odinstalować ?
Nie ma problemu ale nie mieszaj paczek kodeków, bo to zazwyczaj powoduje potem problemy.
Paczki takie mają też kodeki dźwięku.
-
Kodeki do filmów
I założyłem temat ten i nic z tego tematu nie wiem to co chciałem
Ale lipa
Mam nie mieszać kodeków tych co mam już w windows zainstalowane z tymi co mi proponuje djkamil0906199 ?
No i dobrze by było jakby nie instalował mi po drodze jakiś dodatkowych odtwarzaczy ani innych śmieci na dysku.

Mam nie mieszać kodeków tych co mam już w windows zainstalowane z tymi co mi proponuje djkamil0906199 ?

No i dobrze by było jakby nie instalował mi po drodze jakiś dodatkowych odtwarzaczy ani innych śmieci na dysku.
- XMan
Kodeki do filmów
Zainstaluj --> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Podczas instalacji odhacz Player:

Po instalacji przeczyść komputer np. CCleanerem oraz Eusing Free Registry Cleanerem.
Podczas instalacji odhacz Player:

Po instalacji przeczyść komputer np. CCleanerem oraz Eusing Free Registry Cleanerem.
-
Kodeki do filmów
Zadałem tyle nurtujących mnie pytań odnośnie kodeków i ni chusteczki nie mam odpowiedzi na nie
Zastanawiam się też czy warto instalować te kodeki dla jednego tylko filmu czy lepiej pozostać przy tych co mam w windows ?

Zastanawiam się też czy warto instalować te kodeki dla jednego tylko filmu czy lepiej pozostać przy tych co mam w windows ?
- XMan
Kodeki do filmów
Jak nie masz odpowiedzi ?
Wszystko wyraźnie napisałem krok po kroku co masz zrobić łącznie ze screenem.
Nie powinno być żadnych problemów a jak będą to przecież możesz je odinstalować...
Wszystko wyraźnie napisałem krok po kroku co masz zrobić łącznie ze screenem.
Nie powinno być żadnych problemów a jak będą to przecież możesz je odinstalować...
-
Kodeki do filmów
Ok to zapytam jeszcze raz. Pytania kopiuje z moich postów w tym temacie.
1. Co jest powodem tego, że film nie ma dźwięku w kmplayer ale ma dźwięk w windows media player.
Może jakiegoś kodeka mi brakuje pod kmplayer i tylko bym go do instalował w kmplayer żeby też odtwarzał mi ten film z dzwiekiem tak jak windows media player. Pytanie tylko, który za to jest opdowiedzialny kodek ? film jest w formacie avi
2. A jak sobie wgram te nowe kodeki to czy dzięki nim będę miał lepszą jakość dźwięku i obrazu ? czy lepiej zostać przy tych co mam w windowsie ? Jeszcze dobrze by było, żebym wiedziała jaką wersje tych kodeków zainstalować ?
3. Czy warto instalować te kodeki dla jednego tylko filmu czy lepiej pozostać przy tych co mam w windows ?
Czy te kodeki nie spowodują mi pogorszenie oglądania filmikow na youtube ? ze np. filmy na youtube będą mi mielic i długo się ladowac ?
1. Co jest powodem tego, że film nie ma dźwięku w kmplayer ale ma dźwięk w windows media player.
Może jakiegoś kodeka mi brakuje pod kmplayer i tylko bym go do instalował w kmplayer żeby też odtwarzał mi ten film z dzwiekiem tak jak windows media player. Pytanie tylko, który za to jest opdowiedzialny kodek ? film jest w formacie avi
2. A jak sobie wgram te nowe kodeki to czy dzięki nim będę miał lepszą jakość dźwięku i obrazu ? czy lepiej zostać przy tych co mam w windowsie ? Jeszcze dobrze by było, żebym wiedziała jaką wersje tych kodeków zainstalować ?
3. Czy warto instalować te kodeki dla jednego tylko filmu czy lepiej pozostać przy tych co mam w windows ?
Czy te kodeki nie spowodują mi pogorszenie oglądania filmikow na youtube ? ze np. filmy na youtube będą mi mielic i długo się ladowac ?
- Kaen1227
Kodeki do filmów
1) Nie wiem. Być może wtyczka w kmplayer, albo nieodpowiedni format filmu. Ja sprawdziłbym na innym programie, np. BestPlayer?
2) Na pewno w ustawieniach kodeków możesz coś zmienić, tak by mieć lepszą jakość. W innym wypadku, trzeba konwertować film na inny (lepszy) format, np. MPEG? Wersję oczywiście odpowiednią dla twojego systemu (32/64 bit).
3) Kodeki nie spowodują pogorszenia się oglądania filmów na YT. Kodeki są od wyświetlania filmów na komputerze, natomiast do wyświetlania filmów na YouTube jest Adobe Flash Player v 15.0.0.189. Te filmy są zamieszczone na serwerach internetowych, a nie na twoim komputerze, dlatego nie musisz się o to martwić.
2) Na pewno w ustawieniach kodeków możesz coś zmienić, tak by mieć lepszą jakość. W innym wypadku, trzeba konwertować film na inny (lepszy) format, np. MPEG? Wersję oczywiście odpowiednią dla twojego systemu (32/64 bit).
3) Kodeki nie spowodują pogorszenia się oglądania filmów na YT. Kodeki są od wyświetlania filmów na komputerze, natomiast do wyświetlania filmów na YouTube jest Adobe Flash Player v 15.0.0.189. Te filmy są zamieszczone na serwerach internetowych, a nie na twoim komputerze, dlatego nie musisz się o to martwić.
-
Kodeki do filmów
Kaen1227 pisze:1) Nie wiem. Być może wtyczka w kmplayer, albo nieodpowiedni format filmu. Ja sprawdziłbym na innym programie, np. BestPlayer?
A jaka to może być wtyczka do kmplayer ? to bym zainstalował. Format pliku to pisałem ze jest av. Pisalem tez, ze sprawdzałem na innym programie cinemaplayer i na besplayer tez i niema dźwięku tylko w tym jednym filmie tylko sam obraz. Natomiast w windows media player jest dźwięk i obraz i jest dobrze.
Czy ktoś mi pomoze ? Czy może jeśli używam kmplayera to pobrać sobie kodeki shark 007 ?
- robiwielki
- Kontaktowanie:
Kodeki do filmów
Kodeków nie warto mieszać, bo np. jak ktoś zajmuje się montażem filmów w programie np. Premier to, jeśli kodaki są wymieszane lub zainstalowane inne mimo tego ze działało beż nich to wydłuża proces renderingu. Jeśli tylko jeden film nie ma dźwięku w jednym programie a w innym jest to można doglądnąć film. Przecież nigdzie nie jest napisane ze tylko w tym programie można go oglądać, przecież można też w innym programie.
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- XMan
Kodeki do filmów
Po instalacji kodeków wszystkie pozostałe powinny być usunięte za pomocą w/w programów do czyszczenia komputera 

- robiwielki
- Kontaktowanie:
Kodeki do filmów
np. 1. CCleaner, 2. Eusing Free Registry Cleaner 

Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.
-
Kodeki do filmów
Czyli jak zainstaluje nowe kodeki, to te nowe mi się nadpiszą lub usuną te stare co mam teraz tak ?
Ale jeśli wszystkie filmy mi bardzi dobrze działają tylko ten jeden niema dźwięku w jednym programie, ale ma dźwięk w innym programie to niema sensu instalować innych kodeków tak ? przynajmniej tak wywnioskowałem z tego co napisał robiwielki
Ale jeśli wszystkie filmy mi bardzi dobrze działają tylko ten jeden niema dźwięku w jednym programie, ale ma dźwięk w innym programie to niema sensu instalować innych kodeków tak ? przynajmniej tak wywnioskowałem z tego co napisał robiwielki
-
- Reklama