Komentarz/zdjęcie na naszej klasie. Jak ustalić adres IP?

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
bpbart

Użytkownik

Post04 lis 2010, 11:08

Witam serdecznie, może ktoś z użytkowników miał do czynienia z czymś takim. Ktoś na NK na moim profilu wkleił zdjęcie (miłe i zabawne nic strasznego sprawa sercowa). Domyślam się kto ale nie mam pewności. I moje pytanie brzmi: czy w jakiś sposób można ustalić adres IP osoby wklejającej? jest tam funkcja zbadaj element ale po otwarciu otwiera się czarna magia która mi nic nie mówi. Przypuszczam że jest tam ten adres. Z góry dziękuję za pomoc
Ostatnio zmieniony 04 lis 2010, 11:43 przez rokko, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: korekta tytułu

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

jak ustalić adres IP

Post04 lis 2010, 11:41

Nie pamiętam jakie tam dane są wyświetlane, lecz wszystko na to wskazuje, że zwykły użytkownik na NK tego nie może ustalić, IP nie powinno być pokazywane. Natomiast administratorzy mają wgląd do szczegółowych danych komentarzy w tym i adresów IP więc ich należało by o to spytać. Jednak zgodnie z obowiązującymi przepisami nie mogą oni wydawać tego typu danych osobom trzecim, jedynie na żądanie organów do tego uprawnionych.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

bpbart

Użytkownik

Post04 lis 2010, 12:28

wiem że to nie jest proste, po prostu pytam czy może jakiemuś fachowcowi od komputerów i programów coś mówią te znaczki i przecinki. Informatyk będzie wiedział co czyta i gdzie ewentualnie tego szukać. I o to mi chodzi

koleś git

VIP
Kontaktowanie:

Post04 lis 2010, 14:08

"Zbadaj element" w chrome pokazuje źródło strony. Po prostu to kod HTML, który przeglądarka wyświetla jako stronę. Żadnego ip tam nie znajdziesz.
Pozdrawiam, koleś git

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post04 lis 2010, 16:57

wiem że to nie jest proste

Zwykły user nie może ustalić adresu IP, jedynie taki, który posiada odpowiednie uprawnienia jak moderator czy administrator. Proponuję zwrócić się do nich z zapytaniem o udostępnienie danych, lecz na 99,99% ich Ci nie dadzą.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

• Reklama

Wróć do „Problemy”