Witam
Mam taki malutki problem.
Nero i Ashampoo Burning Studio 2009 nie widzi mi nagrywarki
alkohol 120% widzi mi nagrywarki jak ustawie domyślny interfejs urządzeń alkohol 120% bo systemowy nie widzi.
ciekawostka jest taki motyw gdy wsunę do napędu obojętnie jaką nagraną już płytkę to każdy program nagle wykrywa mi nagrywarkę czyli gdy pusta płyta znajduje się w nagrywarkę nagle napęd znika z programu.
wgrane sa najnowsze sterowniki ASPI wszystko poprawnie widzi w biosie i w windowsie.
nie ma problemów z wypalaniem w alkoholu z odczytywanie wszystko jest jak należy .
A potrzebuje nagrać płytkę z zdjęciami to nie mogę /// jedynie sposób jaki narazi wymyśliłem to najpierw image w nero a potem nagrywam go przez alkohol co jest naprawdę czasochłonne i irytujące.
Wiec potrzebuje pomocy .......
Nagrywarka hmm jakieś Sony na SATA
mogę jeszcze dodać ze to zdarzyło mi się stosunkowo niedawno tak po prostu nie wiem czemu przedtem wszystko działało , a nie mam chęci z powodu tego instalować windowsa odnowa
POzdr
komp nie widzi nagrywarki w nero
- me@djohnsc
Wyłącz alkohol i sprawdź czy problem nadal występuje, jeśli tak to go odinstaluj.
Zniknięcie napędu, problemy z nagrywaniem itp
Zniknięcie napędu, problemy z nagrywaniem itp
-
Re: komp nie widzi nagrywarki w nero
odinstalowałem alkohola nadal jest to samo
czytałem już ten artykuł dzisiaj spr pod tym kontem wszystko i moim zdaniem jest ok wiec prawdopodobnie problem tkwi w czymś innym
czytałem już ten artykuł dzisiaj spr pod tym kontem wszystko i moim zdaniem jest ok wiec prawdopodobnie problem tkwi w czymś innym
- me@djohnsc
Ogólnie to system widzi napęd, również jak włożysz płytę? I nie możesz żadnym programem nagrywać oprócz alcoholem? Skoro odinstalowałeś, to wyczyść rejestr i usuń foldery po programie alcohol, uruchom ponownie komputer i sprawdź teraz. Jak nadal nic to punkt trzeci -> Zniknięcie napędu, problemy z nagrywaniem itp
- XMan
Alkohol 120 jest Shareware.
1. Odinstaluj go w ,,Dodaj lub usuń programy".
2. Przeczyść komputer programami CCleaner 2.23.999 - Eusing Free Registry Cleaner 2.5.1
Temat : viewtopic.php?f=34&t=3197
Nie pomoże to wykonaj gruntowny scandisk w p/w temacie.
Jeszcze nie pomoże to odinstaluj Nero, przeczyść komputer CCleanerem oraz Eusing Free Registry Cleanerem, zainstaluj ponownie - zrestartuj komputer.
Polecam BurnAware 2.3.9
Najpierw sprawdź to co pisze @me@djohnsc : Zniknięcie napędu, problemy z nagrywaniem itp
1. Odinstaluj go w ,,Dodaj lub usuń programy".
2. Przeczyść komputer programami CCleaner 2.23.999 - Eusing Free Registry Cleaner 2.5.1
Temat : viewtopic.php?f=34&t=3197
Nie pomoże to wykonaj gruntowny scandisk w p/w temacie.
Jeszcze nie pomoże to odinstaluj Nero, przeczyść komputer CCleanerem oraz Eusing Free Registry Cleanerem, zainstaluj ponownie - zrestartuj komputer.
Polecam BurnAware 2.3.9
Najpierw sprawdź to co pisze @me@djohnsc : Zniknięcie napędu, problemy z nagrywaniem itp
-
tak system widzi napęd i działa on poprawie . alkoholem mogę nagrać jedynie jeśli nastawi na domyślny interfejs ATPI z alkoholu jak go przełączę na systemowy to odrazu mi nagrywarka znika.
zaraz weznę się za czyszczenie .....
-- Dzisiaj, 19:14 --
odpaliłem CCleaner 2.23.999 - Eusing Free Registry Cleaner 2.5.1 dodałem ten wpis do rejestru z tego artykułu też nic ....
zaraz weznę się za czyszczenie .....
-- Dzisiaj, 19:14 --
odpaliłem CCleaner 2.23.999 - Eusing Free Registry Cleaner 2.5.1 dodałem ten wpis do rejestru z tego artykułu też nic ....
- XMan
Może odinstalowałeś Alkohol i przeczyściłeś komputer w tak krótkim czasie ale nie wykonałeś na pewno gruntownego scandisku oraz nie przeinstalowałeś Nero.
Wiem ile to kosztuje czasu
Jeżeli coś robisz to wyłącz pozostałe programy, nawet przeglądarkę
Wiem ile to kosztuje czasu

Jeżeli coś robisz to wyłącz pozostałe programy, nawet przeglądarkę

-
i sytuacja wygląda następująco mój kochany system nie jest w stanie przeprowadzić scandisku hehe nie mówiąc już o defragmentacji 

- me@djohnsc
Wyskakuje jakiś błąd? Podeślij dziennik z podglądu zdarzeń -> Podgląd zdarzeń - zapisywanie dzienników (XP, Vista).
Co do defragmentacji to zobacz -> Darmowe programy do defragmentacji dysków twardych Użyj np jkdefrag
EDIT: Podaj logi wg. tego regulaminu.
Co do defragmentacji to zobacz -> Darmowe programy do defragmentacji dysków twardych Użyj np jkdefrag
EDIT: Podaj logi wg. tego regulaminu.
-
systemowym się nie da z defragmentować dysku mam jakiś program co można nim .
Co do Dziennika zdarzeń wogule nie wiem jakby tych błędów nie zapisuje wyskakuje błąd zaglądam do dziennika i nic .
Jedynie jaki bład tam się pokazuje Ciagle to ..
Typ zdarzenia: Błąd
Źródło zdarzenia: Service Control Manager
Kategoria zdarzenia: Brak
Identyfikator zdarzenia: 7028
Data: 2009-09-09
Godzina: 19:52:18
Użytkownik: Brak
Komputer: TAKUMI
Opis:
Klucz Rejestru byszphhrhgn nie przyznał dostępu do programów konta SYSTEM, w związku z czym Menedżer sterowania usługami przejął ten klucz na własność.
Aby znaleźć więcej informacji, zobacz Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników w Centrum pomocy i obsługi technicznej.
-- Dzisiaj, 20:27 --
WRZUCIŁEM CAŁE LOGI NA TĄ STRONKĘ I CO TERAZ MAM ZROBIĆ JAK JE TUTAJ WKLEIĆ ??
Co do Dziennika zdarzeń wogule nie wiem jakby tych błędów nie zapisuje wyskakuje błąd zaglądam do dziennika i nic .
Jedynie jaki bład tam się pokazuje Ciagle to ..
Typ zdarzenia: Błąd
Źródło zdarzenia: Service Control Manager
Kategoria zdarzenia: Brak
Identyfikator zdarzenia: 7028
Data: 2009-09-09
Godzina: 19:52:18
Użytkownik: Brak
Komputer: TAKUMI
Opis:
Klucz Rejestru byszphhrhgn nie przyznał dostępu do programów konta SYSTEM, w związku z czym Menedżer sterowania usługami przejął ten klucz na własność.
Aby znaleźć więcej informacji, zobacz Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników w Centrum pomocy i obsługi technicznej.
-- Dzisiaj, 20:27 --
WRZUCIŁEM CAŁE LOGI NA TĄ STRONKĘ I CO TERAZ MAM ZROBIĆ JAK JE TUTAJ WKLEIĆ ??
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Jak wklejałeś logi to otwierała się nowa strona, nam potrzebny jest jej adres.
Czy reinstalowałeś Nero?
Czy reinstalowałeś Nero?
-
tak nadal to samo niestety
poniżej linki z logami
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
poniżej linki z logami
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
me@djohnsc pisze:Wyskakuje jakiś błąd? Podeślij dziennik z podglądu zdarzeń -> Podgląd zdarzeń - zapisywanie dzienników (XP, Vista).
A co z tym?
-
- djarta
- Kontaktowanie:
A gdzie jest log z ukośnikami?
-
- Reklama