Witam!
Jestem tu nowy i wybaczcie jeśli umieściłem temat nie tam gdzie trzeba ale mam następujący problem:
mam kompa na płycie głównej Gigabyte GA-MA790X-DS4 (zintegrowany dźwięk HD,sieciówka) z prockiem Phenom triple core 8650 i kartą graficzną geforce with cuda 9600gt palit 1gb 2xdvi & hdmi & spdif sonic. Zainstalowałem wszystkie sterowniki tak jak pisało w instrukcji. Wszystko gra i buczy. Potem podpiąłem kompa pod telewizor LCD Philips 32" przez HDMI. Obraz jest piękny, ale dźwięku nie ma. Połączyłem płytę główna kablem optycznym SPDIF z grafą i nadal brak dźwięku. Mam też w kompie kartę muzyczna SB 24-bit ale nawet jak ją wyłączę i wyjmę to dalej nie mam dźwięku na telewizorze. Nie wiem czego to wina. Proszę o pomoc.
Komp+telewizor LCD przez HDMI-brak dźwięku
-
- seba86mu
Komp+telewizor LCD przez HDMI-brak dźwieku
Wejdź w:
Start -> Panel sterownia -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładka "Audio" -> w pozycji "Odtwarzanie dźwięku" wybierz kartę dźwiękową NVIDIA HDMI Audio -> Zastosuj, Ok.
Start -> Panel sterownia -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładka "Audio" -> w pozycji "Odtwarzanie dźwięku" wybierz kartę dźwiękową NVIDIA HDMI Audio -> Zastosuj, Ok.
-
mam tam tylko SB LIVE! 24-bit i REALTEK HD audio output. W obu ustawieniach dźwięku dalej nie ma na telewizorze
- seba86mu
Dj. Illusion pisze:Połączyłem płytę główna kablem optycznym SPDIF z grafą i nadal brak dźwięku. Mam też w kompie kartę muzyczna SB 24-bit ale nawet jak ją wyłączę i wyjmę to dalej nie mam dźwięku na telewizorze.
Którą kartę dźwiękową masz aktywną w "Dźwięki i urządzenia audio" ? Do aktywnej karty dźwiękowej podłącz przewód SPDIF. Aktywuj Sound Blastera i podłącz przewód do niej.
-
- Reklama