Witam mam problem z komputerem otóż mojej szwagierce czesto sie wieszał i restartował komputer przywiozłam swoj i nagle z moim komputerem zaczeło sie robic to samo zrobiłam logi może wy mi pomożecie bo ja niewiem co to sie dzieje. Myslalam ze moze skoki napięcia albo wirusy ale one sie restartuja w roznych momentach a wirusów zaden antywirus mi nie wykrył. stawiałam systemy na nowo ale dalej na obu komputerach to samo dalej sie dzieje. Z góry dziękuje.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Komputer ciagle sie restartuje
- djarta
- Kontaktowanie:
Witam,
W logach nie widać żadnej aktywnej infekcji.
Kosmetyka:
1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej:
Klik w Wykonaj Skrypt. Wyskoczy raport, wklejać nie musisz.
2.
Proszę o odczyt SMART z HD Tune. Wersja tekstowa albo screen.
3. Proszę o pełną konfigurację obu komputerów (w tym najważniejszy zasilacz, marka i model).
4. Podaj odczyty temperatur z programu => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (screen okna programu)
Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt!
W logach nie widać żadnej aktywnej infekcji.
Kosmetyka:
1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej:
:OTL
O4 - HKLM..\Run: [Driver Genius] File not found
O4 - HKLM..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -k File not found
:Files
C:\WINDOWS\tasks\*.job
Klik w Wykonaj Skrypt. Wyskoczy raport, wklejać nie musisz.
2.
Kod: Zaznacz cały
Error - 2012-12-25 06:55:10 | Computer Name = DOLIBOG-93A70E7 | Source = Disk | ID = 262151
Description = W urządzeniu \Device\Harddisk0\D wystąpił zły blok.
Proszę o odczyt SMART z HD Tune. Wersja tekstowa albo screen.
3. Proszę o pełną konfigurację obu komputerów (w tym najważniejszy zasilacz, marka i model).
4. Podaj odczyty temperatur z programu => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (screen okna programu)
Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt!
-
1.
2. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
3. płyta główna gigabyte ga-85649MF Intel Pentium 4 550J, 3417 MHz (17 x 201) Pamięć fizyczna 1024 MB (SDRAM) dysk 200gb karta graficzna geforce 6200 tc zasilacz modecom feel 350atx drugiego komputera nie znam parametrow i nie mam jak sprawdzic obecnie
4.Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
strasznie mnie dziwi ze moj komputer chodzil normalnie do poki go nie podlaczylam w mieszkaniu szwagierki wtedy zaczal sie zachowywac identycznie jak jej.
Także życze wesołych świąt
========== OTL ==========
Registry value HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\\Driver Genius deleted successfully.
Registry value HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\\KernelFaultCheck deleted successfully.
========== FILES ==========
C:\WINDOWS\tasks\Adobe Flash Player Updater.job moved successfully.
C:\WINDOWS\tasks\COMODO Cache Builder {0FB77674-7905-4F34-A362-C5A9A26F8CF9}.job moved successfully.
C:\WINDOWS\tasks\COMODO Scan {F140D794-60B6-4F00-9235-D6457AA25B22}.job moved successfully.
C:\WINDOWS\tasks\COMODO Signature Update {B9D5C6F9-17D2-4917-8BD0-614BAA1C6A59}.job moved successfully.
C:\WINDOWS\tasks\COMODO Update {A6D52E4F-569B-4756-B3D8-DF217313DA85}.job moved successfully.
OTL by OldTimer - Version 3.2.69.0 log created on 12252012_214437
2. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
3. płyta główna gigabyte ga-85649MF Intel Pentium 4 550J, 3417 MHz (17 x 201) Pamięć fizyczna 1024 MB (SDRAM) dysk 200gb karta graficzna geforce 6200 tc zasilacz modecom feel 350atx drugiego komputera nie znam parametrow i nie mam jak sprawdzic obecnie
4.Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
strasznie mnie dziwi ze moj komputer chodzil normalnie do poki go nie podlaczylam w mieszkaniu szwagierki wtedy zaczal sie zachowywac identycznie jak jej.
Także życze wesołych świąt
- djarta
- Kontaktowanie:
Dysk zdrowy.
Temperatury w porządku.
Tak czy siak sprawdziłbym zasilacz, podmienił na coś firmowego.
Podłącz komputer gdzie wcześniej był podpięty.
Temperatury w porządku.
zasilacz modecom feel 350atx
Tak czy siak sprawdziłbym zasilacz, podmienił na coś firmowego.
Podłącz komputer gdzie wcześniej był podpięty.
-
no nie mam jak dopiero za tydzien bede mogła a jaki zasilacz nie drogi moge do niego kupic i jaka ma miec moc?? a jesli to nie wina zasilacza to co to jeszcze moze byc?? od napisania ostatniego posta zrestartowal mi sie juz 3 razy :/ jak otwieram strony to slysze ze wiatraczek zaczyna na chwile szybciej chodzic po czym wycisza sie.Podłącz komputer gdzie wcześniej był podpięty.
- djarta
- Kontaktowanie:
no nie mam jak dopiero za tydzien bede mogła a jaki zasilacz nie drogi moge do niego kupic i jaka ma miec moc??
Zasilacz markowy do tego komputera to ok. 120 zł.
Przetestuj w tam tym miejscu gdzie wcześniej stał, jeżeli znowu tak będzie to oznacza zasilacz.
Sprawdź jeszcze, czy w komputerze jest wszystko dobrze poodociskane, jeżeli jest jakiś kurz to odkurzaczem zbierz.
-
komputer przeczyszczony doslownie pozostaje mi najpierw sprawdzic u siebie w domu a czy jest jakis program do sprawdzania skokow napiecia??
- seba86mu
dotka pisze:a czy jest jakis program do sprawdzania skokow napiecia??
Napięć nie mierzy się programami tylko miernikiem elektronicznym (multimetrem).
-
- Reklama