Mam taki problem z komputerem a mianowicie dość często w trakcie przeglądania internetu i klikania myszką komputer nagle robi klik gaśnie ekran i uruchamia się ponownie, to to jeszcze nic najbardziej i najczęściej dzieje sie to jak akurat pobieram jakiś plik/ pliki z sieci , niejednokrotnie miałem doczynienia z taką sytuacją ze po rozpoczęciu pobierania komp po chwili się restaruje albo gdy pobieranie jest na etapie 99% i wtedy właśnie mnie cholera jasna bierze na tego kompa.

w dzienniku zdarzeń są tylko 2 wpisy " X krytyczny kernel power" oraz "błędy poprzednie zamknięcie systemu było nieoczekiwane" gdy klikam na pomoc ze strony microsoft aby sprawdzić kod błędu to niestety nie znajduje rozwiazania.
dodam że już wiele razy robiłem reinstalacje i raz podmieniłem nawet dysk twardy od kumpla bo myslałem ze to jego wina ale niestety wciaż to samo. zauważyłem taka małą anomalię ze po formacie na świeźo komp działa kilka dni bez zarzutu ale po 2-3dniach używania zaczyna się wszystko od poczatku.
teraz trochę wiecej info na temat systemu.
system windows 7 home premium x64 dzieje sie to regularnie
vista ultimate x64 postawiona na próbe dzieje się to tak samo regularnie jak na 7
windows XP 32/64 zdarzyło się tylko 2 razy a testowałem długo długo i obydwa razy wystąpiły tylko przy pobieraniu z sieci
teraz trochę o kompie, jest to laptop Toshiba P 500 2 x 500GB segate ,grafika geforce gt 330m, procesor intel i7 720QM 1,6mhz, 8GB ram
parametry kompa w sumie super ale te restarty doprowadzają mnie do szewskiej pasji

Ktoś coś pomoże ??