Komputer nie odtwarza płyt DVD/CD.

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
fiolka3011

Użytkownik

Post22 cze 2009, 22:56

Witam ! Mój problem polega na tym, że po włożeniu do stacji płyty CD albo DVD komputer jej nie uruchamia a płyta nie pokazuje się w ,,Mój komputer"... Co się mogło stać ? I jeszcze chciałam zapytać dlaczego czasem przy włączaniu komputera nie załącza się monitor ? Muszę kilka razy uruchamiać komputer zanim monitor ,,załapie"... Proszę o pomoc. :)
Ostatnio zmieniony 23 cze 2009, 12:14 przez XMan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: zmieniłem tytuł, dodałem polskie znaki diakrytyczne.

koleś git

VIP
Kontaktowanie:

Nie odtwarza ani płyt DVD ani CD..

Post22 cze 2009, 23:15

ile lat ma napęd ? , może się zepsuł, laser zakurzył ? BIOS wykrywa napęd ?
Pozdrawiam, koleś git

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Nie odtwarza ani płyt DVD ani CD..

Post23 cze 2009, 07:53

Co do pierwszego problemu, przeczytaj => Zniknięcie napędu, problemy z nagrywaniem itp

Dodatkowo => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Co do drugiego problemu, proponuję na początek wyczyścić dokładnie wnętrze komputera, odpiąć wszystkie karty rozszerzeń i wyczyścić z kurzu najlepiej sprężonym powietrzem. Następnie sprawdź połączenie monitor -- karta graficzna. Sprawdź kabel czy nie jest uszkodzony i czy prawidłowo siedzi w gnieździe.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

fiolka3011

Użytkownik

Post24 cze 2009, 20:54

Napęd ma dopiero pół roku i wcześniej pokazywał się przy uruchamianiu komputera a teraz się nie pokazuje. Dodatkowo gdy chcę otworzyć "Dysk lokalny C" zamiast folderów włącza się urządzenie do wyszukiwania, tak samo dzieje się gdy chcę otworzyć stację dysków... I dalej nie odtwarza CD/DVD..:(

-- Dzisiaj, 18:41 --

...Jak tak teraz sprawdzałam to otwierają się tylko oryginalne płyty i to z dużym opóźnieniem.. a zgrywane w ogóle nie idą..:(( POMOCY!!!<prosi>
Ostatnio zmieniony 24 cze 2009, 23:39 przez XMan, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: dodałem polskie znaki diakrytyczne.

• Reklama

Wróć do „Problemy”